DÜNYA

Trump, Irak'tan çekilme şartını açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump katıldığı canlı yayında ABD askerini Irak'tan çekme şartını açıkladı.

Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi'nin başkan yardımcısına gerçekleştirdiği saldırıyı Irak'ın başkenti Bağdat'ta öldürmesi, Irak Meclisi'nde ABD'nin askeri varlığını yeniden tartışmaya konu oldu.

Irak'ın ABD askerini çekilmesini istemesine ilişkin ABD Başkanı Trump, FOX News'de katıldığı özel röportajda bu konu hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Trump, konuyla ilgili soruya "Eğer parasını verirlerse niye olmasın?" yanıtı verdi.

ABD Başkanı şunları söyledi:

"Irak'ta dünyanın en pahalı havalimanı tesislerinden birini oluşturmuşuz. Eğer ayrılacaksak bize elçilikler için, inşa ettiğimiz yapılar için, yaptığımız yatırım için para ödemek zorundasınız. 35 milyar dolar para harcamışız. Bence onlar da bu parayı ödeme konusunda hemfikir olacaklardır. Yoksa biz orada kalacağız." 

Trump, Amerikan askerlerinin şimdi Irak'tan ayrılmasının "Irak'ın başına gelebilecek en kötü şey" olduğunu savunmuş, "Bir noktada biz Irak'tan çıkmak istiyoruz, sonsuza kadar orada kalacak değiliz fakat şu anda doğru zaman değil. Ayrıca bu ülkede ciddi miktarda paralar harcadık, eğer çıkacaksak onları telafi etmek isteriz. Eğer Irak, ABD askerlerini şimdi ülkeden çıkarırsa bu, Irak'ın başına gelebilecek en kötü şey olur." demişti."

Yorumlar
Günün Manşetleri