DÜNYA

Trump Twitter'a savaş açtı! Kapatmakla tehdit ediyordu kararname imzaladı

Geçtiğimiz günlerde Twitter'ı kapatmakla tehdit eden ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medyada düzenleme içeren kararnameyi imzaladı.

Twitter'ın sosyal medyada bilgi kirliliğini engellemek maksadıyla uygulamaya eklediği, bazı paylaşımların altına eklenen "bilgiyi doğrulama" etiketi, kendi tweet'lerine de uygulanan ABD Başkanı Donald Trump'ın tepkisine neden oldu.

Söz konusu uyarının gündem olmasının ardından Trump, olay hakkında Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Twitter'ı "3 Kasım'daki seçimlere müdahale etmeye çalışmak" ve "ifade özgürlüğünü kısıtlamak" ile itham etmişti.

KAPATABİLECEKLERİNİ SÖYLEMİŞTİ

Trump, çarşamba sabahı yaptığı Twitter paylaşımında ise "Cumhuriyetçiler, sosyal medya platformlarının, muhafazakar sesleri susturmaya çalıştıklarını hissediyor. Bunun olmasına izin vermeyeceğiz, bu platformlara ya güçlü düzenlemeler uygulayacağız ya da bunları kapatacağız." ifadesini kullanmıştı.

TAAHHÜT ETTİĞİ SOSYAL MEDYA KARARNAMESİNİ İMZALADI

Twitter'a yönelik eleştiride bulundan Trump, "Twitter’ın bir içeriğin doğruluğunu kontrol etmeyi ya da görmezden gelmeyi tercih etmesi siyasi aktivizmden başka bir şey değildir." diyerek, sosyal medya konusunda taahhüt ettiği kararnameyi imzaladı.

'HUKUKİ HAKKIM OLSA TWİTTER'I KAPATIRDIM'

Twitter'ın "bilgiyi doğrula" seçeneğini "siyasi aktivizm" olarak nitelendiren ve sosyal medya şirketlerinin "tekelcilik" yaptığını savunan Trump, "Twitter, saygın bir şirket olmasa ve hukuki hakkım olsa Twitter'ı da kapatırdım. Bu konuda avukatlar ile görüşüyoruz, hukuki bir süreç yürüteceğiz." diye konuştu.

Yorumlar
Günün Manşetleri