DÜNYA

Trump'tan Çin'e zor soru! Uçuşları neden durdurmadınız?

ABD Başkanı Donald Trump, Çin'in koronavirüs salgınından sonra gelen uçakları durdurmasına rağmen giden uçakları serbest bırakmasının nedenini sordu.

Çin'in Hubei eyaletine bağlı Wuhan kentinden dünyaya yaılan koronavirüs salgını tüm dünyaya pahalıya mal oluyor. Birçok ülkenin sağlık sistemi çökerken, küresel çapta ekonomik kriz de kapıya dayandı.

ABD Başkanı Donald Trump, bu durumun asıl sebebinin Çin yönetimi olduğunu düşünüyor. Trump, Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, koronavirüs saglınına ilişkin yine Çin'e yüklendi.

''WUHAN'DAN KALKAN UÇAKLARI NEDEN ENGELLEMEDİNİZ?''

Trump, koronavirüs salgınında Çin'in ihmali olduğunu şu sözlerle ifade etti:

"Çin, dışarıdan uçuşları yasaklarken ülke dışına çıkan uçaklara neden izin verdi?" sorusunu yönelten Trump, "Vuhan'dan kalkan uçaklar dünyanın her yerine uçuyordu. İtalya'ya gidiyorlardı.''

'DÜNYANIN HER YERİNE UÇUYORLARDIR'

Trump, Çin'e gelen uçakların durdurulduğunu fakat Çin'den dışarı giden uçaklara izin verildiğinin altını çizerek, ''En yoğun şekilde İtalya'ya uçuyorlardı. Dünyanın her yerine uçuyorlardı. Ama dışarıdan Çin'e uçuş yoktu. Bu neyin nesidir?" ifadelerini kullandı.

''ÇİN'DE NELER OLDUĞUNA DAİR OLUMLU BİR GELİŞME YOK''

Trump sözlerini şu şekilde sürdürdü:

''Bu konuyla ilgili Çin'de neler olduğuna dair olumlu tek bir gelişmenin bile olmadığını belirten Trump, "Hiçbir surette olumlu bir şey yok. Şansımız varmış ki biz (Çin'den uçuşları) durdurmuşuz. Sınır koyduk, Çin'den gelişlere yasak getirdik." 

TRUMP'TAN AŞI AÇIKLAMASI

Trump, ABD'de süren aşı çalışmalarına ilişkin ise "Virüs giderse belki de bir aşıya ihtiyaç duymayız. Ama tabii aşı bulunursa bu muhteşem olur." ifadelerini kullandı.

'VİRÜS GÜNÜN BİRİNDE TAMAMEN ARAMIZDAN AYRILACAK'

Bunun üzerine bir gazetecinin, "Peki bir aşı olmadan virüsün kendiliğinden gideceğini düşünüyor musunuz?" sorusunu ise Trump, "Bu virüs gidecek. Günün birinde tamamen aramızdan ayrılacak. Ortadan yok edilecek." diye yanıtladı.

Yorumlar
Günün Manşetleri