DÜNYA

Trump'tan koronavirüs aşısı açıklaması!

ABD Başkanı Donald Trump, Çin'de ortaya çıkan ölümcül koronavirüs hastalığının aşısına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, iki günlük Hindistan ziyaretini değerlendirmek ve gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulunmak için kameralar karşısına geçti.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan coronavirüs (Covid-19) hakkında da açıklamalarda bulundu.

Ülkesinde koronavirüs ile "çok iyi" mücadele edildiği belirten ABD Başkanı, "Koronavirüs aşısını bulmaya yaklaştık" ifadesini kullandı.

ÇİN DE AŞI İÇİN SON AŞAMAYA GELDİĞİNİ DUYURMUŞTU

Çin’in Rusya Federasyonu Büyükelçisi Zhang Hanhui, Moskova’da Rus basınına yaptığı açıklamada, "Çin'deki bilim adamlarımızın bulduğu ilaç etkisini kanıtladı ve testler başarılı şekilde devam ediyor. İlaca yönelik çalışmaların son kısmının kısa süre zarfında bitirilmesi hedefleniyor ve Şubat sonuna kadar Çin’deki tüm şehirlerde hayat normale dönecek. Virüsün yayılma merkezinde ise hayatın Mart sonuna kadar düzelmesi planlanıyor. Dünya Sağlık Örgütü’yle çalışıyoruz. Ekibimizin içinde 2 Rus bilim adamı da var. Rusya’ya ve halkına destekleri için teşekkür ederiz" şeklinde konuşmuştu

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri