DÜNYA

Trump'tan seçim tepkisi! Posta yoluyla yapılırsa feci olur

ABD Başkanı Donald Trump, Kasım ayında yapılacak başkanlık seçiminde vatandaşların posta yoluyla oy vermesi durumunda kaos çıkacağını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, New Jersey eyaletinin Bedminster kentinde gazetecilere yaptığı açıklamada yaklaşan başkanlık seçimlerine değindi.

Trump, New Jersey eyaletinde kendisine ait golf kulübünde düzenlediği basın toplantısında, ”Posta yoluyla oylama feci olacak, ülkemizi dünya da alay konusu haline getirecek” dedi.

''POSTA YOLUYLA SEÇİM FELAKET OLACAK''

Postayla yapılan seçimin bir felaket olacağını ve sayılmasının aylar süreceğini belirten Trump, eyaletler 3 Kasım’da yapılacak seçimler için posta yoluyla genel oylama yapmaya devam ederse, sonuçların açıklanmasında kaos ve büyük gecikmeler olacağını söyleyerek ülkede için felaket olacağını söyledi.

''SONUÇLAR AYLARCA VEYA YILLARCA GELMEYECEK''

New York, New Jersey ve başka bölgelerde büyük ölçüde posta yoluyla yapılan ön seçim ve ikinci tur seçimlerle ilgili sorunları gerekçe göstererek, Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde posta yoluyla oylamanın felaketle sonuçlanacağını bir kez daha tekrarlayan Trump, ”Posta yoluyla yapılacak oylamayla ilgili sorun, seçimin ne zaman bittiğini asla bilemeyeceğiniz ve sonuçlar aylarca veya yıllarca gelmeyecek” dedi.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri