DÜNYA

Türkiye'den yardım isteyen ABD teröristlere tıbbi malzeme gönderdi

Geçtiğimiz günlerde koronavirüs salgını sebebiyle Türkiye'den yardım talep eden ABD, Suriye'de bulunan terör örgütlerine tıbbi malzeme gönderdi.

ABD yine şaşırtmadı...

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'den tıbbi malzeme yardımı isteyen ABD, skandal bir olaya imza attı. Türkiye'nin yardım uçağı ABD'ye giderken, ABD'nin yardım tırları ise Suriye'de bulunan teröristlere gitti.

Türkiye bu hafta içinde 2 uçakla ABD'ye tıbbi malzeme gönderdi. Uçaklarda maskeden, koruyucu tuluma kadar her şey vardı. Ülkelerin sağlık malzemeleri için birbirlerini karşılarına aldıkları bir süreçte böylesi bir yardıma karşı ABD'nin tavrı yine şaşırtmadı.

PKK'YA SAĞLIK MALZEMESİ GÖNDERDİLER

Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'ye karşı her türlü desteği sağlayan ABD, koronavirüs salgını döenminde de teröristleri yalnız bırakmıyor.

ABD ordusunun Irak-Suriye Özel Operasyonlar Ortak Görev Gücü resmi Twitter hesabından, PKK/YPG'ye sağlık malzemeleri verildiğini duyurdu. Malzemelerin PKK/YPG işgali altında bulunan Haseke iline bağlı Eş Şeddadi bölgesinde teslim edildiği belirtildi. Malzemelerin portatif lavabo ve sabunluklar, dezenfekte mendilleri, maskeler ve eldivenlerden oluştuğu aktarıldı. Ancak miktarları belirtilmedi.

DEAŞ HAPİSHANELERİNDE KULLANILACAK

ABD tarafından PKK/YPG2ge gönderilen malzemelerin DEAŞ hapishanelerinde kullanılacağı öğrenildi.

ABD, nisan ayı başında da PKK/YPG'ye 1 milyon 200 bin dolar değerinde malzeme sağladıklarını açıklamıştı. Terör örgütü ise gönderilen malzemelerin yetersiz ve sevkıyatın yavaş olduğunu savundu.

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri