DÜNYA

Türkiye'nin bulduğu doğalgaz rezervi Rusya'nın keyfini kaçırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlediği toplantıda kamuoyunun merakla beklediği 'müjdeyi' açıklamasının ardından bir açıklama da Rusya'dan geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlediği toplantıda kamuoyunun merakla beklediği 'müjdeyi' açıkladı ve Karadeniz'de çok büyük bir doğal gaz rezervi bulunduğunu duyurdu. Tarihi keşif Rus basınında da geniş yer buldu. Rus Vesti.ru internet sitesi, tarihi doğal gaz keşfini "Türkiye, Rus gazına alternatif arıyor" şeklinde verdi.

Haberde, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları "Bu tarihi bir olay. Karadeniz'de ülke tarihinin en büyük doğal gaz sahasını keşfettik. 320 milyar metreküp hacme sahip. 2023 yılına kadar bunu vatandaşlarımıza sağlamayı planlıyoruz." ifadeleriyle okuyuculara aktarıldı.

Rusya'dan Türkiye'ye Mavi Akım ve TürkAkım boru hatlarıyla doğal gaz sevk edildiği hatırlatılan haberde, salgın döneminde Rusya'dan Türkiye'ye sevkiyatın yarı yarıya düştüğüne işaret edildi.

KEŞİF TÜRKİYE'NİN BÜTÇESİNE DESTEK ÇAĞRISI

Ren TV'nin haber sitesinde ise gelişme "Karadeniz'de yapılan doğal gaz keşfi Türkiye'nin bütçe durumunu değiştirecek" başlığıyla verildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın "Türkiye, enerjide tümden bağımsızlık için büyük bir adım attı." ifadeleriyle aktarılan haberde, gerçekleştirilen doğal gaz keşfinin Türkiye'nin bütçesine katkı sağlayacağı bilgisi paylaşıldı.

Rus haber ajansı İnterfaks'ın "Türkiye Karadeniz'de büyük doğal gaz sahası keşfetti" başlığıyla verdiği haberde, sahanın 320 milyar metreküp hacme sahip bulunduğu ve bunun Türkiye'nin en büyük doğal gaz keşfi olduğu bilgisine yer verildi.

Rus Pravda gazetesinin de "Türkiye Karadeniz'de doğal gaz buldu" başlığıyla aktardığı habere göre, Türkiye'nin Karadeniz'in yanı sıra Doğu Akdeniz'de de araştırma faaliyetleri yürüttüğüne işaret edildi.

Söz konusu keşif çalışmaları nedeniyle Türkiye ile Yunanistan arasında bazı sorunların yaşandığını savunan gazete, Fransa'nın Yunanistan'ı desteklediği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransa'yı sert bir şekilde uyardığı yorumunda bulundu.

Yorumlar
Günün Manşetleri