DÜNYA

Yemen'de insani yardımlar durduruldu

Birleşmiş Milletler, Yemen'de üç insani yardım kampına düzenlenen saldırılar sonrası bazı bölgelere yardımların kısmen askıya alındığını duyurdu.

Yemen’de geçtiğimiz yıl Stockholm’de sağlanan ateşkes çerçevesinde ülkede bazı olumlu gelişmeler yaşansa da taraflar arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Birleşmiş Milletler yetkililerinin, dünyanın en kötü insani yardım krizinin yaşandığı ülke olarak adlandırdığı Yemen’de önceki gün, üç insani yardım kampına düzenlenen saldırılar sonrasında yardım dağıtımı bazı bölgelerde kısmen askıya alındı.

Birleşmiş Milletler İnsani ve Acil Yardım Koordinatörü Mark Lowcock, yaptığı yazılı açıklamada ülkede insani yardım dağıtımını kısmen durduğunu belirterek saldırıların endişe verici bir şekilde arttığını söyledi.

Lowcock, 21 ve 22 Aralık tarihlerinde bilinmeyen kişiler tarafından roket güdümlü el bombaları kullanarak El Dhale'deki üç uluslararası insani yardım kuruluşunun tesislerine saldırıldığını belirtti. Saldırı sonucu tesislerde maddi hasar oluştu ve bir kişi yaralandı.

Lowcock, "Bu olaylar Yemen'deki insani yardım çalışanlarının karşılaştığı risklerin endişe verici bir şekilde yükseldiğini gösteriyor. Saldırılar sonrasında, El Dhale’de 12 insani yardım kuruluşu, yardım çalışmalarını durdurmak zorunda kaldı. Bu durumdan yerelde insani yardım sağlanan 217 bin kişi etkilendi. Programlar askıya alındı." dedi.

Yorumlar
Günün Manşetleri