DÜNYA

YPG'nin kimyasal silah tiyatrosu

Terör örgütü YPG "Türkiye kimyasal silah kullandı" tiyatrosu çevirdi, dünyaca ünlü medya kuruluşları olayın üzerine atladı. Ama bakın olayın aslı neydi...

Terör örgütü YPG "Türkiye kimyasal silah kullandı" tiyatrosu çevirdi, dünyaca ünlü medya kuruluşları hiçbir dayanağı olmadığı halde bu yalan haberleri manşetlerine taşımıştı.

Söz konusu video uzmanlar tarafından dikkatle incelenince gerçek ortaya çıktı. Görüntülerde kimyasal saldırının en ufak bir belirtisi olmadığını söyleyen uzmanlar, çocuğun üzerindeki tişört yanması sonucu o hale geldiklerini belirttiler.

Kimyasal silah iddialarıyla ilgili bir açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı, "Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından uluslararası hukuk ve anlaşmalar tarafından yasaklanmış mühimmat kullanılmamaktadır. Bu tür mühimmat Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunmamaktadır" ifadelerine kullanmıştı.

YPG'nin çevirdiği tiyatronun aslı da bir süre sonra ortaya çıktı. Terör örgütünün tişörtü yanan bir çocuğun hastanedeki görüntülerini, 'TSK kimyasal silah kullanıyor' diye servis ettiği belirlendi.

Yorumlar
Günün Manşetleri