DÜNYA

Yunanistan-Mısır anlaşmasına Libya'dan tepki

Yunanistan ve Mısır arasında imzalanan deniz yetkileri anlaşmasına ilişkin Libya Ulusal Mutabak Hükümeti'nden açıklama yapıldı.

Mısır ve Yunanistan'ın Akdeniz'de Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) belirlemesine ilişkin bu ülkelerin Dışişleri Bakanlığı'nın açıklaması sonrası, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nden (UMH) tepki geldi.

Türkiye ile anlaşmaya vurgu yapılırken, bölgede uluslararası hukuk ilkelerine dayalı olarak hareket edilmesi gerektiği belirtilerek, şöyle denildi:

''TÜRKİYE İLE YAPILAN ANLAŞMAYI UYGULAYACAĞIZ''

"Kim olursa olsun denizdeki haklarımıza saldırılmasına izin verilmeyeceğini vurgular ve deniz yetki alanlarının belirlenmesine ilişkin olarak Türkiye'yle imzalanan ve uluslararası deniz hukuku ile buna ilişkin uluslararası anlaşma ve sözleşmelere aykırı olmayan mutabakat zaptının uygulanacağını bir kere daha yineleriz. 

Libya, Akdeniz'in bir barış gölü olması çağrısı yaptığını ve halen yapmakta olduğunu, kıyıdaş ülkeleri uzlaşıya ve kabul edilen uluslararası hukuk ilkelerine dayalı olarak deniz sınırlarını belirlemelerine izin verecek tutumları izlemeye davet ettiğini vurgularız."

Yorumlar
Günün Manşetleri