DÜNYA

Yunanistan'dan sonra Bulgaristan'ı da korku sardı

Türkiye'nin mültecilere kapıları açmasının ardından, Bulgaristan Türkiye sınırına bin asker gönderme hazır olduklarını duyurdu.

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borissov, Türkiye'deki Suriyeli mültecilerin Avrupa'ya doğru hareketlenmesinin ardından bir açıklama yaptı. Borissov, Türkiye ile olan sınırdaki kontrollerin ve önlemlerin sıkılaştırıldığını söyledi.

Bulgaristan Savunma Bakanı tarafından yapılan açıklamada ise mülteci akınını engellemek için Türkiye ile olan sınıra 1000 asker göndermeye hazır oldukları ifade edildi.

GÖÇMENLERE AVRUPA KAPILARI AÇILDI

Reuters haber ajansının üst düzey bir Türk yetkiliye dayandırdığı habere göre, İdlib'den gelmesi muhtemel yeni göç dalgasının kara ve deniz yoluyla Avrupa'ya geçmesine engel olunmayacak. Türk yetkili, alınan kararla ilgili sahil güvenlik ve sınır güvenliği ekiplerine gerekli talimatların verildiğini söyledi. Esad rejimi güçlerinin İdlib'de düzenlediği askeri operasyonlar nedeniyle yılbaşından bu yana yaklaşık 1 milyon Suriyeli yerinden edilmiş ve Türkiye sınırına yakın bölgelere göç etmek zorunda kalmıştı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Mülteci politikamız aynıdır ama ortada bir durum var, artık mültecileri tutabilecek durumda değiliz." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar
Günün Manşetleri