EĞİTİM

2020 Okullar 1 Haziran'da mı açılacak? sorusuna cevap! Ne zaman açılacak? Son dakika Ziya Selçuk

Koronavirüs nedeniyle kapanan okullar yeniden ne zaman açılacak? MEB Ziya Selçuk okullar 1 Haziran'da açılacak mı sorusunun vaka sayısına bağlı olduğunu söyledi ama Haziran'da okulların açılmasına yönelik bir plan içinde olduklarını da duyurdu. Öğrenciler ve veliler okullar ne zaman açılacak, eğitim ne kadar sürecek sorularının cevabını bekliyor...

Okullar ne zaman açılacak ile ilgili son durum ve güncel haberler! Bakan Selçuk tarih verdi! Okullar ne zaman açılacak? Yazın ders olacak mı? İşte tüm bu soruların cevabı ile ilgili detaylar haberimizde...

Lise ve öncesi düzeyde eğitim gören milyonlarca öğrenci ve velileri, okulların açılacağı tarih ve telafi eğitiminin kapsamı, süresi gibi detaylara yönelik son dakika haberlerini yakından takip ediyor. Corona virüsü mücadelesinde son dönemde yaşanan olumlu gelişmelerle birlikte normalleşme sürecinde atılacak adımlar da planlanmaya başladı. 

okullar ne zaman açılacak

Kabine toplantısında da ele alınacak modele göre, okullar, 1 Haziran Pazartesi günü eğitime başlayacak. Ancak temmuza sarkma olmayacak şekilde çok fazla açık kalmayacak. Yaşları itibarıyla sosyal mesafe başta olmak üzere alınan tedbirlere tam olarak uyamayacakları değerlendirildiği için kademeli olarak başlayacak eğitim sürecine, ana okulları ile ilkokullar dahil edilmeyecek. İlk etapta bu yıl sınava girecek olan 8. ve 12. sınıf öğrencileri okula başlatılacak. Bu sınıflardaki öğrencilerinin sınava girecekleri için motivasyon sağlamanın önemine dikkat çekiliyor. Kademeli açılmanın ardından 11., 10. ve 9. sınıfların da eğitime dahil edilebileceği ancak kesin kararın 1 Haziran yaklaşırken açıklanacağı belirtiliyor.

okullar ne zaman açılacak

Okullar açıldıktan sonra öğrencilere hiçbir şekilde yazılı, sözlü veya benzeri herhangi bir sınav uygulanmayacak. Ayrıca bu dönem için devam zorunluluğu da aranmayacak. Çocuklarını okula gönderip göndermeme kararı ailelere bırakılacak.

Dersler tamamen hızlandırılmış telafi eğitimi niteliğinde olacak. 16 Mart’tan bu yana işleyemedikleri konuların özeti yapılacak. Ancak asıl eğitim, psikososyal destek eğitimi olacak. Bunun için bir süre önce öğretmenlere bu yönde eğitim verilmeye başlanmıştı. Öğrencilerin olası travmalarını gidermeleri için okullarda da bu eğitim programı uygulanacak. Eğitim sürecinde valilikler ve il pandemi kurullarına da yetki verilecek. Böylece örneğin sıcak hava nedeniyle veya eğitimi etkileyecek başka olumsuz koşul ya da tehditler varsa il pandemi kurulları kısıtlama kararı konusunda o ilin durumuna göre karar verebilecek. Ayrıca açık okullarda her türlü temizlik ve koruma önlemleri de İl Milli Eğitim müdürlükleri koordinasyonunda alınacak.

Yorumlar
Günün Manşetleri