EĞİTİM

Bakan Selçuk'tan YKS ve LGS açıklaması!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, milyonlarca öğrencilerin merakla beklediği YKS vs LGS sınavlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, NTV canlı yayınında YKS ve LGS hakkında açıklamalarda bulundu.

İLK KEZ HER ÖĞRENCİ OKULUNDA SINAVA GİRECEK

Bakan Selçuk, "Her öğrencimiz kendi okulunda sınava girecek. Bu LGS tarihinde ilk defa yapılacak bir şey. Sınav bilgileri e-okul üzerinden açıklanacak. Sınavdaki sorular 1. dönemdeki konulardan sorumlu olacağı bir sınav hazırladık." açıklamasında bulundu.

ÖĞRENCİLER MASKE TAKACAK

Öğrencilere maske temin edilecek diyen Selçuk açıklamasına şöyle devam etti: Bu zamanda fotoğraflı kimlik kartında zorlanabilir diye fotoğraflı kimlik şartı aramayacağız. Önümüzdeki günlerde oturma düzeniyle ilgili Bilim Kurulu'nun da çalıştığı bir senaryo var. Bir problem olmayacak, sağlık koşulalrı dikkat edilerek, Bilim Kurulu'na danışarak bir karar alınacak.

SINAV 2 OTURUMDA OLACAK

Öğrencilerin sınavına kendi öğretmenlerinin girmeyeceğini vurgulayan Bakan Selçuk, "Sınav 2 oturumda olacak. Buradaki boşlukta da öğrencilerimiz okul bahçesine çıkacak. Fakat veliler ile öğrenciler birlikte olamayacak. Sosyal mesafe korunarak öğrencilerimizin hava alması sağlanacak, öğrencilerimizin yanında rehber öğretmenler olacak. Öğrenciler kendi öğretmenleriyle sınava girmeyecek, özel ve resmi bütün okullarımızdaki öğrenciler kendi okullarında başka öğretmenler eşliğinde sınava girecekler." şeklinde konuştu

Yorumlar 4 Yorum
Günün Manşetleri