EĞİTİM

Bakan Selçuk'un bambaşka bir hayali var! Sınavsız bir sistem

Ankara'daki Hürriyet gazetesi binasını ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, soruları yanıtladı. Sınavsız bir sistemin hayali olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Hürriyet gazetesinin Ankara bürosunu ziyaret etti ve burada açıklamalarda bulundu.

Gamze Kolcu'nun haberine göre “Eğitim mutabakat ister. Yani parti eğitimi olmaz. Milletin eğitimi olur. Ülkenin eğitimi olur. Hani o yüzden de hep böyle milletin ortak paydası nedir, oraya bakarak hareket etmek. Yoksa herkes kendi bakış açısıyla çocuk yetiştirmeye çalışır" diyen Selçuk'un sözlerinin devamında şunlar öne çıktı:

Bizim bütün bu yazılım altyapısını yapay zekaya dönüştürmemiz gerekiyor yani. Bütün karar süreçlerinin, yani ben öğretmenin performansı ile müdürün performansı ile uğraşmamalıyım, bu otomasyonla halledilmeli bu yapılabilir ama bunun bir yatırımı var. Nasıl bankacılık sistemi kendisini analogdan dijitale çevirdi ise Milli Eğitim’in de analogdan dijitale çevrilmesi gerekiyor. Ve bunun hızlanması gerekiyor.

'SINAVA DEĞİL HAYATA İNSAN HAZIRLAMALIYIZ'

2040’a doğru dünyada, dünya tarihinin dördüncü büyük kırılması geliyor. Yani tarım, sanayi ve bilgi toplumundan sonra dördüncü büyük kırılma geliyor 2030’ların sonunda. Mevcut istihdam sistemlerinin tümünü yok sayıyor. Bunun içinde çocukların bu beceriyle meşgul edilmemesi gerekiyor. Sınava değil hayata insan hazırlamalıyız Türkiye’de. Dünyanın istediği beceri seti ne ise ben o beceri setini okul öncesinden itibaren vereyim istiyorum.

'FABRİKALARA OKUL YAPTIK'

(Mesleki eğitim) Meslek liselerinin içindeki makine parkı eskidiği için biz fabrikaların, otellerin, işletmelerin içini okul haline getirdik. Çünkü makine alamıyorsan olan yere götür.

Yorumlar
Günün Manşetleri