EĞİTİM

Biyoteknoloji okullarından mezun olanlara sermaye devletten

Biyoteknoloji okulları mesleki eğitimde kolej imkanlarıyla ücretsiz eğitim fırsatları sunuyor. Biyoteknoloji Okulları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Kenan Akça Biyoteknoloji Okulları'nın avantajını anlattı.

Esenyurt Kıraç’ta bulunan Biyoteknoloji Okulları Mesleki ve Teknik Anadolu
Lisesi Okul Müdürü Kenan Akça, Biyoteknoloji okullarının öğrenciler için ne gibi imkanlar sunduğunu anlattı. 

Tam gün eğitim verilen Biyoteknoloji okullarında öğrencilerin zamanlarını daha dolu daha verimli geçirmeleri  hedeflenmiştir. 


Kenan Akça, Biyoteknoloji Okulları'nda öğrencilerin en fazla 24 kişilik sınıflarda eğitim aldığını belirtirken  "Sınıflarımız gelişen dünyanın teknolojileri ile donatılmış ve aynı zamanda ergonomik ve konfor içerisinde eğitim olanağı sunmaktayız.
‘‘Okula Kabul’’ testi yapılarak, puan ve ikametgah şartı aranmadan okullarımıza öğrencilerimizi kabul etmekteyiz." dedi. 

biyoteknoloji

İŞİN DE HAZIR SERMAYEN DE

Kenan Akça, Biyoteknoloji Okulları'nın iş imkanlarını ise şöyle anlattı:

"Biyoteknoloji Okulları ile KOSGEB arasında yapılan iş birlikle okullarımızdan mezun öğrenciler 50.000TL hibe ve 100.000TL faizsiz kredi kullanarak kendi işletmelerini kurabilirler. 10. sınıftan itibaren öğrencilerimizin sigortasını başlatıyoruz. Geleceğini bugünden itibaren garanti altına alıyoruz."

biyoteknoloji

STAJ İMKANI

Türkiye’nin önde gelen firmalarında staj imkanı sunuyoruz. Öğrencilerimiz staj sonrasında ise bu firmalarda çalışma fırsatı yakalıyorlar. Geleceğe kendinden emin bireyler yetiştiriyoruz. Geleceğin teknolojileri ile donatılmış ,sanayi ile entegre olmuş son teknolojik atölyelerde üretmeyi öğretiyoruz.

biyoteknoloji

NEDEN ÜCRETSİZ?

Biyoteknoloji okulları mesleki eğitimde sunmuş olduğu kolej imkanlarıyla ücretsiz eğitim fırsatlarının temel dayanağı 23.10.2012 tarih ve 28450 sayılı Resmi Gazete ´de yayınlanan “Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” kapsamında Öğrencilerden Öğrenim gördüğü (4 Yıl ) süre boyunca eğitim ücreti almayacaktır.

Okul müdürü Kenan Akça eğitim süresi ve sonrası hakkında da ;

"Bu büyük hizmetle öğrencilerimiz Lise hayatları boyunca (4 Yıl )
ücretsiz kolejde eğitim alıyorlar. Öğrencilerin ideallerindeki iş imkânları okullarımızın bünyesinde oluşturduğumuz profesyonel Kariyer Merkezleri vasıtasıyla daha okul bitmeden takip ediliyor. Meslek hayatına en doğru adımları atmanın yolları okulumuzda ki meslek öğretmenleri tarafından
üniversiteler ve firmalar ile bilgi alışverişi yapılarak belirleniyor.
Öğrencilerimiz daha lisedeyken meslek sahibi oluyorlar." şeklinde bilgi verdi.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri