EĞİTİM

Din dersi öğretmeni Hristiyan çıktı!

Aydın Kuşadası'nda bir okulda din dersi öğretmenliği yapan Esma B. hakkında Hristiyan olduğu iddia üzerine soruşturma başlatıldı.

Aydın’da ilk olarak özel okullarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi öğretmenliği yapan Atatürk İlahiyat Fakültesi mezunu Esma B.K. daha sonra devlet memuru oldu ve devlet okullarında derse girmeye başladı. 

SOSYAL MEDYADA MİSYONERLİK ÇALIŞMASI YAPTI

15 Temmuz darbe girişimi sonrası görevden alınan, ancak daha sonra yeniden görevi iade edildiği öğrenilen Esma B.K.’nin "sosyal medya hesaplarından misyonerlik çalışmaları" yürüttüğü bir yandan da Kuşadası’nda bulunan Hasan Fatma Önal Anadolu Lisesi’nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi'ne girdiği belirtildi. 

Bu gelişme üzerine Şuurlu Öğretmenler Derneği tarafından yapılan açıklama ile “Yüzde doksanı Müslüman olan bir ülkede insanlara din eğitimi verecek insanların İslam ve Müslümanlıkla alakası olmaması kabul edilmez bir şey” diye açıklama yaptı.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından iddialara ilişkin olarak Esma B. hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Hakkındaki iddialardan haberdar olmadığını ileri süren Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi öğretmeni Esma B.K. okuldaki görevine devam ettiğini belirtti.

Yıllarca Aydın’da görev yapıp Aydın’da ikamet eden öğretmen Esma B.K. doktor olan ilk kocasının vefatının ardından ikinci evliliğini yaptığı doktor eşinin görev yerinin İzmir olması nedeniyle Kuşadası’ndaki derslerine İzmir’den gelip gittiğini söyledi.

Bu arada Esma B.'nin sosyal medya hesaplarını da hakkındaki gelişme üzerine kapattığı belirtildi. 

MİSYONERLİK ÇALIŞMASI NEDİR?

Latince “Missio” kelimesinden türetilen mission misyon, sözlükte görev, yetki, bir kimseye bir işi yapması için verilen özel görev anlamlarına gelmektedir.



Özel bir mana olarak ise bir dinin tebliğini yapmaya denir. Misyoner ise bu dinin tebliğini yapan kimsedir. Misyoner kelimesi normalde bütün dinlerin mensupları için geçerli olmakla birlikte günümüzde özel olarak hristiyanlığı yaymak isteyenlere denilmektedir. Misyonerlik denilince akla hristiyanlığın gelmesinin en önemli sebebi “misyon” kelimesinin İncil diline ait bir kelime olmasıdır. 

AMAÇ TÜM DÜNYAYI HRİSTİYANLAŞTIRMAK

Misyonerlerin nihai hedefi bütün dünyanın hristiyanlaşmasıdır. Bu nihai hedeften önce hristiyan olan ve olmayan toplumlar için ayrı ayrı hedefleri mevcuttur. Hristiyan ülkeler için gayeleri hristiyanları birlik içerisinde tutmak ve Batı Emperyalizmi’nin ve kültürünün tüm dünyada hakimiyetini sağlamaktır. 

Yorumlar
Günün Manşetleri