EĞİTİM

EBA giriş nasıl yapılır? Eba öğrenci şifresi nasıl alınır? Dersler nasıl izlenecek?

Koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitim 23 Mart Pazartesi başlıyor. Öğrenciler EBA'dan önce şifre alıp ardından EBA'ya giriş yaparak ders programlarını takip edebilecekler. Peki EBA'ya giremeyenler nasıl girecekler? EBA TV'de Türkçe, Matematik, Din, Edebiyat dersleri saat kaçta? İşte sınıf sınıf ders saatleri ve EBA TV ekranı öğrenci girişi...

EBA ile evde uzaktan eğitim süreci başlıyor. Öğrenciler, veliler ve öğretmenler için ayrı ayrı EBA girişi bulunuyor. eba.gov.tr adresinden derslerini takip edecek öğrenciler nasıl bir yol izleyecek?

Millî Eğitim Bakanlığı dijital eğitim platformu EBA, tüm özellikleri ve binlerce içeriğiyle uzaktan eğitime destek olacak. EBA'nın resmi internet sitesine ulaşmak isteyenler bir sorun ile karşı karşıya kalıyor ve 'EBA neden açılmıyor 2020' aramasında bulunuyor.

EBA NEDEN AÇILMIYOR 2020?

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bilişim ağı (EBA) sisteminin güçlenmesi için çeşitli çalışmalarda bulunulduğunu duyurmuştu. Ama sürekli "Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sistemlerimizde bakım ve güncelleme yapıyoruz." uyarısıyla karşılaşılıyor. 

EBA ÖĞRENCİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

Öğrenciler EBA’ya e-Okul bilgileri ile öğrenci girişi üzerinden girebiliyorlar. Giriş yapıldıktan sonra ise öğrenciler yeni şifrelerini belirleyebiliyorlar.