EĞİTİM

Fizik öğretmeninden ilginç anatomi dersi

İspanya'da bir fizik öğretmeni anatomi dersini daha iyi anlatmak amacıyla insan anatomisini gösteren bir kıyafetle derse girdi.

İspanya’nın Valladolid şehrinde yaşayan, 43 yaşındaki fen bilimleri öğretmeni Veronica Duque'yi bu halde gören öğrenciler şaşkınlarını gizleyemediler. Duque, anatomi dersini daha dikkat çekici bir biçimde anlatmak amacıyla insan vücüdunun anatomisini gösteren bir kıyafet girerek derse girdi.

Mesleğe başlayalı 15 yıl olduğu belirlenen fizik öğretmeni Duque, internet üzerinden satın aldığı, insan vücudunun iç kısmını gösteren kıyafetiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Duque, örencilerin dersi daha iyi anlaması için bu kıyafeti giyindiğini söyledi.

Derse gelmeden önce bu ders hakkında detaylı araştırma yaptığını ve bu kıyafetle karşılaştığını söyleyen fizik öğretmeni Duque: "Çocukların bunları anlamada güçlük çekebileceklerini düşünsem de bunun denemeye değer olduğuna karar verdim." dedi.

Öğretmenin kocası ise sınıfta yaşananları kendi sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Twitter’daki paylaşım kısa sürede büyük ilgi görürken 13 binden fazla kişi tarafından yeniden paylaşıldı ve 65 binden fazla beğeni aldı.