EĞİTİM

İlkokul test kitabında Osmanlı düşmanlığı

Kırmızı Beyaz Yayıncılık tarafından 3’üncü sınıf öğrencileri için hazırlanan Türkçe dersi test kitabında Osmanlı padişahları düşman olarak tanıtılıyor.

Kırmızı Beyaz Yayıncılık tarafından 3’üncü sınıf öğrencileri için hazırlanan Türkçe dersi test kitabında, Osmanlı Devleti’nin karalandığı, padişahlar için akılalmaz ifadelere yer verildiği görülüyor.

OSMANLI PADİŞAHLARI DÜŞMAN GİBİ TANITILIYOR

Kırmızı Beyaz Yayıncılık tarafından hazırlanan, “Sınav Temposu” isimli 3’üncü sınıf Türkçe dersi test kitabında, Osmanlı Devleti’nin, “Türkiye’nin yerinde yaşayan başka bir devlet” olarak nitelendiği, padişahların da düşman ilan edildiği bir şiir paylaşıldı. 

İsmail Hakkı Talas tarafından yazılan ve kitapta yer alan şiirde, “Bir zamanlar yurdumda, bir başka devlet varmış. Başındaki padişah, ne isterse yaparmış. Atatürk, padişaha, düşmana karşı durmuş. Yurdumuzu kurtarmış. Cumhuriyeti kurmuş” dizeleri yer alıyor. Şiirde padişahların, düşman ile bir tutulması ayrıca dikkat çekti.

ÇOCUKLARA NEFRET AŞILANIYOR

Skandal ifadelerin yer aldığı bir şiirin, çocuklara yönelik test kitabında yer alması büyük tepki çekti. ‘Aydın’ olmayı ‘Osmanlı’ya küfretmek’ zanneden gerici zihniyetin, ders kitapları aracılığıyla çocuklara halen ulaşabilmesi eleştiri konusu oldu.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI NE YAPACAK?

Yaptığı çalışmalarla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un bu kitaplarla ve kitaptaki skandal ifadelerle ilgili nasıl bir adım atacağı ise merak konusu. 

Sosyal medyada yorum yazan pek çok öğrenci velisi, Bakan Selçuk'tan olaya müdahale etmesini istiyor. 

Yorumlar 27 Yorum
Günün Manşetleri