EĞİTİM

LGS ve YKS 2020 tarihi değişti mi, son dakika ertelenecek mi? Ne zaman yapılacak?

2020 LGS ve YKS için tarih bugün belli olacak. 8. ve 12. sınıf öğrencilerinin hazırlandığı LGS ve YKS tarihi ertelendi mi? sorusu velilerin gündeminde. LDG ve YKS ne zaman yapılacak bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni tarihi açıklayacak...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk LGS ve YKS tarihi konusunda bugünü işaret etmişti. MEB’in takvimine göre bu yıl LGS 7 Haziran 2020 tarihinde uygulanacak. YKS ise 25-26 Temmuz tarihlerinde yapılacaktı. Fakat hem LGS hem de YKS tarihinin değişmesi bekleniyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün video konferans yöntemiyle kabine üyelerini toplayacak. Burada bakanlar, koronavirüsle mücadelede yaptıkları çalışmaları Erdoğan’a anlatacak ve Ramazan Bayramı sonrasında sektör sektör normalleşme sürecinin nasıl olacağı detaylarıyla görüşülecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, muhtemel bir ikinci dalga riskine karşı yapılması gereken hazırlıkları aktaracak. 

LGS VE YKS TARİHLERİ BELLİ OLACAK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullardaki koronavirüs tatilinin Haziran ayına kadar uzatıldığını duyurduğu basın toplantısında, "LGS'nin ertelenip ertelenmeyeceğini Pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımız açıklayacak" demişti. Bugünkü Kabine Toplantısı'nın en önemli gündem maddelerinden biri de Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavları (YKS) olacak. 

'LGS Temmuz'a erteleniyor' 'YKS daha ileri bir tarihe...

Kabine'de Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri ışığında sınav tarihleri yeniden konuşulacak. Türkiye gazetesinin haberine göre, 7 Haziran’da yapılması planlanan LGS’nin temmuza, 25-26 Temmuz’da gerçekleştirilecek olan YKS’nin de daha da ileri bir tarihe öteleneceği iddia ediliyor.

TURİZMCİLER TEMMUZ AĞUSTOS'TA SINAV İSTEMİYOR

Turizmcilerin yaşanılan kayıplar sebebiyle temmuz ve ağustos ayında sınav yapılmasına karşı çıktıları ifade ediliyor.

Yorumlar
Günün Manşetleri