EĞİTİM

Okul tatili uzayacak mı? Uzaktan Eğitim nasıl olacak? Bakan Ziya Selçuk açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs tedbirlerine kapsamında açıklamalar yaptı. Bakan Selçuk oku tatili uzatılacak mı, uzaktan eğitim nasıl olacak, EBA sistemine nasıl girilecek gibi soruları da cevapladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda, eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Selçuk, okul tatilinin uzayıp uzamayacağına dair, ''Bu sürecin uzaması ya da uzamamasına ilişkin bizim hazırlıklarımız var, senaryolarımız var. Bütün vatandaşlar şundan emin olsun, çocuklarımızın, öğrencilerimizin hukukunu her zaman koruruz. İkinci hafta tatil değil uzaktan eğitim. Uzayıp uzamaması, Bilim Kurulu'nun alacağı tavsiye kararları doğrultusunda ortaya çıkacak." açıklamasını yaptı.

SINAV İÇERİĞİ NASIL OLACAK?

Televizyonda eğitimle tam bir eğitimin söz konusu olamayacağını, bunun farkında olduklarını ve tedbirlerini almak zorunda olduklarını belirten Bakan Selçuk, "Öğrenciler yüz yüze hangi eğitimi aldılarsa sınav içerikleri de onlardır." ifadelerini kullandı.

UZAKTAN EĞİTİM

Derslerin pazartesi günü başlayacağını belirten Bakan Selçuk, ders süresinin 20 dakika olacağını belirtti ve şu şekilde konuştu:

"Bütün ekip ve içerikler hazır, çekimler bitti.  Pazartesi 09.00'da başlayacak. Dersler okuldaki gibi 40 dakika değil, 20 dakika olacak. Diyelim çocuk izleyemedi, kaçırdı. Tekrar saatleri var. İlkokulun, ortaokulun, lisenin listesi ayrı. Bunların hepsi hazır. Televizyonda vereceğimiz eğitim aynı zamanda geçmiş konularla, yüz yüze eğitimle de bağlantılı olacak. Ders ortamı gibi olmalı. Bir masa düzeni olabilir, ders izlerken veya çalışırken sürekli bir şeyin yenildiği, içildiği çok daha esnek bir ortam yerine daha ders ortamına benzer, sınıf ortamına odaklanmayı sağlayacak bir yaklaşım söz konusu olabilir.

ziya selçuk

SANAL SINIFLAR

Bunların takvimi, hangi ilde ne zaman, hangi saatte açılacak, bunların hepsi hazır ve yayınlanacak. Bizim elimizde şu anda 3 tane sınav paketi var. Bu hazır, ben desem ki 'Bu paketi 5 dakika sonra hayata geçirelim', geçirebiliriz.

DERDİMİZ SINAV YAPMAK DEĞİL

Biz 'Televizyondan izlediğiniz derslerden sınav yapacağız' diye bir yaklaşım içinde değiliz. Bizim derdimiz denetlemek değil, bizim derdimiz illa sınav yapalım da değil. Bizim derdimiz eğitimi, eğitim gibi yapmak.

EN İYİ ÇİN, SONRA TÜRKİYE

Dünyada en iyi Çin, sonra biz geliyoruz. Bunu ulusal düzeyde yapan nadir ülkelerden biriyiz.

LGS VE YKS ERTELENECEK Mİ

Eğer sağlık koşulları bunu gerektirirse ertelenebilir. Tercihim ertelememek, zamanında yapmak sınavı. Psikososyal destek paketimiz, 1-2 gün içinde devreye giriyor.

VELİLERE ÇAĞRI

Anne babalar sınavla ilgili endişeye sahipse bilsinler ki kitap okuyan çocuklar sınavlarda daha başarılı. Ortak okuma saatleri yapabilirler."

OKULA GİTMEYEN ÖĞRENCİ SAYISI

Alınan tedbirler kapsamında okula gitmeyen öğrenci sayısına ilişkin verileri paylaşan Selçuk, "Dün itibarıyla 900 milyon öğrenci okulda değil. Bütün dünyada 1 milyara yakın öğrenci okula gitmiyor. Bu sayı artacak." dedi.

Ziya Selçuk, destekleme ve yetiştirme kurslarını, bu virüsten dolayı ortaya çıkan telafi ihtiyaçlarını gidermeye yönelik hale getiren program hazırladıklarını da sözlerine ekledi.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri