EĞİTİM

Son Dakika! Bakan Selçuk'tan Doğa Koleji açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Doğa Koleji'nin satılmasına dair açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk satılam durumu bir türlü nihayete erdirilemeyen Doğa Koleji'nin son durumu hakkında açıklama yaptı.

Selçuk Ypatığı açıklamada satış ve devir işlemlerini yakından takip ettiklerini söyleyerek öğrencilerin resmi okullara yerleştirme planlarının hazır olduğunu söyledi.

Ayrıca Selçuk, işlemin ekonomik büyüklüğünün satı ve devir sürecini uzattığını ifade etti. 

Öğrencilerin sürecin içerisine dahil edilmemesi gerektiğini söyleyen Bakan Selçuk açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Kamu kaynaklarıyla özel kurum kurtarma planımız yok...

Bu süreci en başından beri çok yakından takip ediyoruz. her türlü ihtimale karşı da tedbirimizi almış durumdayız. Gerekirse tüm öğrencilerimizi resmi okullara yerleştirme konusunda planlarımız hazır. Satış ve devir için taraflarla temastayız. Temennimiz satış sürecinin olumlu bir şekilde gerçekleşmesi yönünde olup kamu kaynakları ile şirket kurtarma planımız olmadığını ifade etmek isteriz.

Bizim odak noktamız öğrencilerimiz. Onlar için çok özel bir şekilde ilgileniyoruz. Eylemlere katılması, çocukları bu meseleye dahil etmek gibi bir yaklaşım var. Bunun doğru olmadığını düşünüyoruz.

'Sonlandırma işleminin yapılması halinde öğretmenlerimizin çok büyük bir problemle karşı karşıya kalacağı da açık. Dersinin başında olan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.

Yorumlar
Günün Manşetleri