EĞİTİM

Üniversitede taciz ve tecavüz depremi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde bir öğretim görevlisinin, kız öğrencilere taciz ve cinsel saldırı girişiminde bulunduğu iddiaları sonrası rektörlükten yazılı açıklama yapıldı.

Sosyal Medya kullanıcısı "lifegoodsx" dün Twitter hesabına tüyleri diken diken bir iddia ile paylaşımda bulundu. Genç bir kızın kendisine attığı mesajı paylaşan kişinin iddiaları o kadar ağırdı ki içerisinde tecavüz ve taciz girişimi iddiasında bulunuyor. Lifegoodsx kullanıcılı kadın aynı girişimlere kendisinin de maruz kaldığını beyan etti.                               

İHBAR NİTELİĞİNDEKİ PAYLAŞIM

MAKÜ de yaşandığını iddia eden Gizem isimli Twitter kullanıcısı "Arkadaşlar bir konudan bahsedeceğim.Uzun zamandır bu psikolojinin yarattığı his ile yaşayamıyorum.Mehmet Akif Ersoy Üniversitesindeki öğretim üyelerinden 2 kişi ben de dahil çoğu kadın öğrenciye taciz ve tecavüz girişimdinde bulunmuştur" şeklinde paylaşımda bulundu.

DEHŞETE DÜŞÜREN İTİRAFLAR

Twitter kullanıcısı Gizem'e de mesajla gelen ihbar niteliğindeki mesajda hocası tarafından tacize uğradığını iddia eden şahıs, "Gizem merhaba adım gizli olacaksa bunu da yayınlayabilirsin...Fakülte ismi vermeyeceğim ama dün buna benzer bir olay yaşadım bir hoca ile.Sürekli hocam hocam dememe rağmen bana adımla hitap et diye ısrarda bulundu.Bana sınıftaki erkek arkadaşlarımın desteği ile olayı atlattım ama senin yazdığını gördükten sonra bunun bir değil bütün fakültelere yayıldığını fark ettim" dedi.

PAYLAŞIMLARIN ARDI ARKASI KESİLMEDİ

Twitter kullanıcısının bu paylaşımından sonra çok sayıda bayan gerek MAKÜ'de gerekse başka üniversitelerde benzer konularda yaşadıklarını paylaşmaya başladı. Kullanıcısı yaşanan taciz olayını da tüm detayları ile şu şekilde paylaştı.

"Ben sesimi çıkardığımda ardımdan bir kaç kadın daha sesini çıkarmaya cesaret buldu.Bu süreçte 2 hoca arkamızda durduğu için  onlar dahil biz mağdur olan öğrencilere de karalama, yıldırma politikası uygulandı. Hocalar tacizciliğini ve sapıklığını ülkücülük adında örtbas etmeye çalışıp araya itibarlı insanlar sokup hiç utanmadan yüzleri kızarmadan bizi suçlu duruma düşürmeye çalıştılar ve bizim arkamızda duran hocayı da komünist ilan ettiler.Neymiş ? bizi hocalar tutmuş fetöcüymüşüz vatansever hocaları karalıyormuşuz,teroristmişiz.Bu adamlar derslere (.........) yerlerini avuçlayıp giren adamlar...Bu öğretim görevlisi sapıkların tek yaptığı şey orada kızları gözüne kestirip not tehditleri ile yatağa atmak olsun, ek ders ücreti dolgun olsun diye konuları 4 saatlik dersleri 15 dakikada bitirmek,öğretmen odalarında leş gibi uyanıp öğrencilere karşı (.........) sıvazlayarak tuvalete girmek...Son bulmuştu ama bu dedikodu kısa sürede öğrenciler arasında duyulmaya başlandıkça yalaka olan bir kısım öğretmen/öğrenci bana ve şikayette bulunan diğer arkadaşlarıma pislik gibi davranmaya , psikolojik şiddet uygulamaya başladılar.Ve eninde sonunda benim okulu bırakmama vesile oldular.Ve bu konu olmasına rağmen tacizci,tecavüzcüleri savunan Çavdırdaki yancılar tüm bu işler böyle olurken siz bu adamların arkasında durdunuz bir de çıkıp piyasada adamlık yapmaya çalıştınız...Sizin yüzünüzden kaç arkadaşım okulu bıraktı,tedavi görüyor ve psikolojisi harab halde...Bütün konuşma ve yaışmalar Dekanlara verdiğim ifademde mevcut , şu an olay savcılığa intikal etmiş.Desteğinizi bekliyorum lütfen bu davada arkamızda durun..."

YETKİLİLER NEDEN GÖREVİNİ YAPMIYOR

Kamuoyunda hızlı bir şekilde yayılan ve MAKÜ'de yaşandığı iddia edilen çirkin konularla ilgili Burdur Valiliği başta olmak üzere Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı, Burdur Emniyet Müdürlüğü ve MAKÜ Yönetimi acil duruma el atmak zorunda. Konuya muhatap olan hocalar veya şahıslar hakkında bir an önce araştırmalar yapılarak gerekli adli işlemler yapılması gerekiyor.

Yorumlar
Günün Manşetleri