EKONOMİ

5 bankadan faiz indirimi! İşte konut, taşıt ve bireysel kredi oranları

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, faiz koridorunun üst bandını üst üste yedinci kez indirdi.

5 bankadan kredi faiz oranı indirimi geldi! 

Vatandaşlar peş peşe gelen kredi indirim haberleri sonrasında oldukça rahat nefes alıyorlar. Kamu bankaları Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank faiz indirimleri sonrasında Garanti Bankası ve ING Bank'ta faiz indirimine gitti.

Vakıfbank ihtiyaç kredisi faiz oranı %1,35 seviyesinden %1,25 seviyesine düşürüldü. Maaşını Vakıfbank'tan alan müşteriler ise %1,17 seviyesindeki faiz oranından yararlanarak ihtiyaç kredisi çekebilecek. İhtiyaç kredisi ve taşıt kredisi faiz oranlarında yapılan indirimlerle birlikte, gözlerin çevrildiği konut kredisi faiz oranlarında ise konut kredisi borç transferi ve konut kredisi yapılandırma haberleri bekleniyor.

Garanti Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı yüzde 1.15 seviyesinden yüzde 1.12 seviyesine çekildi. ING Türkiye ise konut kredisi tutarından bağımsız olmak üzere faiz oranlarını 12 ila 120 ay vadede yüzde 0,98'e indirdi.

Bankaların kıyasıya rekabeti, faiz oranlarının düşmesine neden oluyor. Bu bağlamda kamu ve özel bankalardan bir biri ardına kredi indirimi haberleri geliyor.

Yorumlar
Günün Manşetleri