EKONOMİ

ABD İran gerilimiyle altın fiyatları fırladı! Altın ne kadar?

ABD ve İran arasındaki gerilimle altın fiyatları yükseldi. Gram altın, çeyrek altın ne kadar oldu? Altın fiyatları, Orta Doğu'da artan jeopolitik riskler yüzünden 4 ayın zirvesine fırladı. Gelişmeyi İranlı General Kasım Süleymani suikasti tetikledi.

Altın fiyatları Orta Doğu'da gerginliğin artması ve buna bağlı olarak güvenli liman niteliğindeki varlıklara yönelik talebin güçlenmesi ile birlikte dört ayın en yüksek seviyesine sıçradı.

Peki çeyrek altın, gram altın fiyatları bundan nasıl etkilendi?

altın fiyatları

İRAN'DAN ABD'YE TEHDİT

ABD Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ABD Başkanı Donald Trump'ın emri ile düzenlenen hava saldırılarında İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı general Kasım Süleymani öldürüldü.

İran Dini Lideri Ali Hamaney, İranlı komutanı öldürenleri "şiddetli bir misillemenin" beklediği tehdidinde bulundu.

2010'DAN BU YANA EN KARLI KAZANÇ

Altın, dolardaki zayıflık ve jeopolitik endişelerin tekrar ön plana çıkmasının fiyatları daha da desteklemesi ile birlikte 2019 yılındaki parlak rallisini bu yılın başında da devam ettiriyor. Altın fiyatları, gevşek para politikaları, Şili'den Hong Kong'a bölgesel jeopolitik gerginlikler, merkez bankalarının alımları ve Borsa fonlarından (ETF) gelen alımlarla 2010'dan bu yana en büyük yıllık kazancını gerçekleştirdi.

Altını kısa vadede destekleyebilir

Singapur'da IG Asia Pte piyasa stratejisti Jingyi Pan, "Şu anda gördüğümüz ani tepki hareketi, ancak ilave tepkilerin gelme olasılığını gözardı edemeyiz. Bu durum altını kısa vadede destekleyebilir" diye konuştu.

Spot altın yüzde 1 yükselerek ons başına 1,543.93 dolar ile 5 Eylül'den bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra Singapur saati ile 14:03'te 1,541.77 dolara geldi. Fiyatlar bu hafta yüzde 2.1 yükseldi. Vadeli altın kontratları Comex'te yüzde 1.2 kadar değer kazandı.

Yorumlar
Günün Manşetleri