EKONOMİ

ABD seçimlerinden gelen ilk sonuçlar doları nasıl etkiledi? TL'de son durum ne?

Amerika Birleşik Devletleri tarihinin en önemli seçimini yaşıyor. İlk sonuçların gelmesiyle birlikte gözler dolara çevrildi. Peki açılan sandıklardan gelen veriler, TL ve doları nasıl etkiledi?

ABD başkanlık seçimleri küresel piyasalarda birçok varlık sınıfının dalgalanmasına yol açarken Türk Lirası varlıklarının fiyatlamalarında da etkili oldu.

 TÜRK LİRASI TRUMP'IN ARAYI KAPAMASIYLA DEĞER KAZANDI

İlk sonuçlar Demokrat aday Biden'ın üstünlüğüne işaret ederken kritik eyaletlerden gelen son sonuçlar mevcut başkan Donald Trump'ın arayı kapadığını gösterdi. Trump'ın arayı kapamasıyla erken saatlerde 8,46 seviyesini gören dolar/TL kuru 8,42 seviyesinin altını test etti.

Trump'ın arayı kapamasıyla ABD vadelilerinde de fiyatlama terse döndü. Erken saatlerde kayıp yaşayan vadelilerde gelen yeni sonuçlardan sonra pozifit fiyatlama görüldü.

SEÇİM YARIŞI HIZLANIRKEN DOLAR/TL YÜZDE 1 YÜKSELDİ

ABD'de kritik eyaletlerde seçim sonuçları gelirken dolar/TL yine yönünü yukarı çevirdi. Dolar/TL yüzde 1'in üzerinde yükselişle 8,52 seviyesini gördü.

BIST YÜKSELİŞLE BAŞLADI

BIST 100 endeksi ABD seçimlerinin ertesi gününe sınırlı yükselişle başladı. BIST 100 endeksi güne yüzde 0,41 artışla 1.155 puandan girdi. Açılışta bankacılık hisseleri yüzde 0,1 ile sınırlı gerileme kaydetti. Halkbank hisselerinde ise açılışta yüzde 2,66 prim görüldü.

 DOLAR/TL YÖNÜNÜ AŞAĞI ÇEVİRDİ

ABD Başkanı Donald Trump'ın konuşmasının izlendiği dakikalarda dolar/TL kuru yönünü aşağı çevirdi. Dolar/TL kuru 8,46 seviyelerine kadar geriledi.

Azimut Portföy Genel Müdürü Murat Salar, Türk varlıkları açısından ABD'de statükonun korunduğu durumun negatif olmadığına dikkat çekti.

ABD Başkanı konuşmasında seçimi kazandıklarını iddia etti. Trump seçim sonucu açıklanmayan ve oldukça kritik olan Pennyslyvania'da da önde olduklarını belirtti.

Yorumlar
Günün Manşetleri