EKONOMİ

ABD’de Cuma çılgınlığı başladı

ABD’de ’Black Friday’ ismiyle anılan Cuma günü alışveriş çılgınlığı, dün akşam saatlerinden itibaren insanların saldırırcasına gösterdiği ilgiyle başladı.

ABD’de ’Black Friday’ ismiyle bilinen Cuma günü alışveriş çılgınlığı, dün akşam saatlerinden itibaren insanların yoğun ilgisiyle başladı.

Amerika Birleşik Devletlerinde ’Black Friday’ ismiyle anılan Cuma çılgınlığı yaşanıyor. Her yıl Kasım ayının son Cuma günü yapılan alışveriş çılgınlığı dün akşam saatlerinden itibaren başladı. İndirimlerden yararlanmak isteyenler yerel saatle 17.00’den sonra alışveriş merkezlerine adeta hücum etti.

TEKNOLOJİ ÜRÜNLERİ KAPIŞ KAPIŞ

Vatandaşlar, önceki yıllarda olduğu gibi yine en çok elektronik eşya ve akıllı telefonlara saldırdı. Muhteşem Cuma ile birlikte trafik yoğunluğunun artması dikkatlerden kaçmazken polis ve özel güvenlik görevlileri alışveriş merkezlerinin çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

CUMA ÇILGINLIĞI (BLACK FRİDAY) NEDİR?

Cuma Çıngınlığı, ABD’de Şükran Gününü takip eden ilk cuma gününe verilen addır. Cuma Çıngınlığı, 1952’den beri ABD’de Noel alışveriş sezonunun başlangıcı olarak kabul edilir ve birçok ünlü marka ürünlerinde hatrı sayılır indirimler ve fırsatlar düzenler.

Cuma Çılgınlığı resmi bir tatil günü olmasa da Kaliforniya ve diğer bazı eyaletlerde hükümet çalışanlarına ’Şükran Gününden sonra’ adı altında tatil olarak ilan edilmiştir.

Yorumlar
Günün Manşetleri