EKONOMİ

Alman bankasından dikkat çeken dolar-TL açıklaması

Piyasanın gözü 19 Kasım'da açıklanacak olan faiz kararına dikildi. Alman Deutsche Bank, faiz kararı sonrası TL'nin dolar karşısında ralli yapabileceğini söyledi.

Merkez Bankası Başkanı’nın değişmesi, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ardından gelen istifası daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın reform ile ‘’ekonomide yeni bir seferberlik başlatıyoruz’’ sonra dolar kurunda hızlı bir düşüş yaşanıyor.

8.56’ları gören Dolar, haftanın ilk gününde 7.66'lardan işlem görüyor.  Dolar karşısında Türk Lirası’nın değer kazanmaya devam edip etmeyeceği merak konusu. 19 Kasım’da yapılacak Merkez Bankası toplantısından faiz arttırma kararı bekleniyor.

DEUTSCHE BANK DOLAR-TL RAPORU

Alman Deustsche Bank dolar/TL paritesinde yaşanan bu gelişmeler ile ilgili dikkat çeken bir rapor hazırladı. Deutsche Bank tarafından yayınlanan raporda üzerinde en çok durulan nokta 19 Kasım tarihinde ilan edilecek PPK kararları. Raporda Merkez Bankası Kasım PPK toplantısından en az 475 baz puan faiz artırımı beklenildiği ifade edildi.

TÜRK LİRASI’NIN RALLİ YAPABİLECEĞİ ALAN OLUŞACAK

Söz konusu TL raporunda 350 baz puan oranının altında gerçekleşecek faiz artırımlarının piyasların beklentisini karşılamayacağının altı çizildi. Deustche Bank eğer beklenen oranda bir faiz artırımı gelmesi halinde Türk Lirası’nın ralli yapabileceği bir alanın oluşacağı dolar kurunun daha da düşeceği vurgulandı.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri