EKONOMİ

Altın tüm zamanların rekorunu kırdı! İşte gram altın fiyatı

Yeni güne değer kazancıyla başlayan altının gram fiyatı rekor kırdı. Peki gram altının fiyatı ne kadar? Çeyrek altın ne kadar oldu? Tüm detaylar haberimizde...

Bugün altın tüm zamanların rekorunu kırdı. 310 TL'nin üzerini gören gram altın, şu sıralar 309,7 TL, çeyrek altın 507 TL, cumhuriyet altını ise 2.083 TL'den işlem görüyor. Gram altın, dün altının ons fiyatı ve dolar kurundaki düşüşe paralel değer kaybederek günü yüzde 0,2 azalışla 307,4 liradan tamamlamıştı.

YENİ REKOR
Yeni güne değer kazancıyla başlayan altının gram fiyatı, yüzde 1'e yakın artışla 310 TL üzerinde işlem görerek yeni bir rekor kırdı. Gram altın saat 15.40 itibariyle 309,7 TL'den, çeyrek altın 507 TL'den, cumhuriyet altını da 2.083 TL`den satılıyor.

KORONAVİRÜSÜ ETKİLİYOR
Analistler, bugün itibarıyla koronavirüs salgınından dolayı ölenlerin sayısının 1.869'a yükseldiğini belirterek, Apple'ın salgın nedeniyle ilk çeyrekte ciro hedefine ulaşamayacağını bildirmesinin de ekonomik aktiviteye ilişkin endişeleri artırdığını kaydetti.

Çin'deki yeni tip koronavirüsün etkilerinin bugün açıklanacak bazı makroekonomik verilerde gözlemleneceğini, bu nedenle piyasaların karışık bir seyir izlediğini ifade eden analistler, Suriye'deki gelişmelerin de risk algısını görece artırarak altın fiyatlarını yukarı yönlü desteklediğini söyledi.

Yorumlar
Günün Manşetleri