EKONOMİ

Bakan Albayrak duyurdu!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Dünya Ekonomik Forumu'nda 'Bunu hiç kimse beklemiyordu' diyerek önemli açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Dünya Ekonomik Forumu'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Albayrak Türkiye'nin son 1 yıldaki iyileşme oranını kimsenin beklemediğini belirterek, "Yaşadığımız problemlerden çok fazla şey öğrendik. Türkiye'nin son 1 yıldaki iyileşme oranını kimse beklemiyordu. Son 16 yılda altyapı ve enerjiye çok yatırım yaptık. Son 5 yılın önceki 5 yıla göre ihracat oranı oldukça iyi. Hükümet olarak güçlü bir bilançomuz var" ifadelerini kullandı.

"Merkez Bankasının tek görevi fiyat istikrarı değildir, bunun yanı sıra büyümenin de devam etmesi gerekiyor" diyen Albayrak, "Aynı Türkiye gibi iki şey gerekli; üretim ve nüfus. Biliyorsunuz güçlü bir nüfusumuz var. Her yıl yüzde 3’lük bir büyüme buradan geliyor" dedi.

Yeni hükümet sistemine geçilmesiyle çok adım atılmış olduğunu kaydeden Albayrak, "Üretim kapasitemizde çok büyük gelişmeler olduğunu gördük" dedi. Enflasyonun daha önce yüzde 25 oranında olduğunu, şuanda ise yüzde 11’lere düştüğünü ifade eden Albayrak, "Bu yıl tek basamaklara düşmeyi bekliyoruz. 2020 içerisinde enflasyon tek basamaklara inecek" dedi.

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri