EKONOMİ

BDDK'dan dolar hamlesi

BDDK tarafından açıklanan karara göre TL'nin dolar karşısındaki değer kaybını önlemek maksadıyla Aktif Rasyosunun değeri hedefi, mevduat bankalarında yüzde 100'den yüzde 95'e, katılım bankalarında ise yüzde 80'den yüzde 75'e indirildi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, aktif rasyo oranlarında güncellemeye gitti.

Aktif rasyosu değeri hedefini mevduat bankaları için yüzde 100'den yüzde 95'e indiren BDDK, katılım bankalarında ise yüzde 80'den yüzde 75'e düşürdü. Böylece bankaların daha fazla TL kredi vermek için üzerilerindeki baskı bir miktar azalmış oldu. 

Ekonomi yönetimi piyasadaki TL miktarını kısarak lirayı dolar karşısında değerli tutmaya çalışıyor. Kredi çekmek isteyenler için koşullar bir miktar daha sıkılaşmış oldu.

BDDK tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"KOVID-19 salgını döneminde bankacılık sektörünün reel ekonomiyi kredilendirme faaliyetlerini en etkin şekilde yerine getirmesini sağlamayı amaçlayan Aktif Rasyosu (AR) uygulamasına bankacılık sektörü başarıyla uyum sağlamıştır. Böylece AR, küresel salgının Türkiye ekonomisi ve bankacılık sektörü üzerindeki etkilerinin sınırlandırılmasında en önemli unsurlar arasında yer almıştır."

Yorumlar
Günün Manşetleri