EKONOMİ

Benzin ve motorinde büyük indirim! Petrol fiyatları son durum

Aracı olanları sevindirecek haber geldi. Gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorinde 41 kuruş, benzinde 31 kuruş indirim bekleniyor.

Petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanmaya bağlı olarak benzin fiyatlarının yine değişmesi planlanıyor. Petrol fiyatlarında yaşanan sert düşüş pompaya da yansıyor.

FİYATLARA NASIL YANSIYACAK?

Buna göre gece yarısından itibaren motorinde 41 kuruş, benzinde 31 kuruş indirim bekleniyor. İndirimin ardından İstanbul'da benzinin pompa fiyatı 4.87 liraya, motorin de 4.81 liraya gerileyecek.

Öte yandan benzine gece yarısı yapılan 8 kuruşluk indirim pompa satış fiyatlarına yansıdı.

PETROL FİYTATLARI DİPTE

OPEC'deki gerilim ve koronavirüsün küresel ekonomideki etkileri nedeniyle düşüşe geçen petrol fiyatları 21 yılın en düşük seviyesini gördü. Bu sabah NYMEX'de Haziran vadeli Batı Teksas petrolünün varil  fiyatı düne göre 1.27 dolar düşüşle 10.30 dolar seviyesine geriledi. Brent petrolünde fiyat ise 3,19 dolar düşüşle 1999'dan bu yana  görülen en düşük seviye olan 15.99 dolar/varile kadar düştü.

petrol

Akaryakıt fiyatlarının hesaplanması

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri