EKONOMİ

Berat Albayrak'tan büyüme rakamlarına ilişkin ilk açıklama! Pandemi etkisini hissedeceğimizi biliyorduk

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2. çeyrekte yüzde 9,9'luk daralmaya ilişkin ''Dünya ekonomilerini durma noktasına getiren yüzyılın felaketi pandeminin etkilerini 2. çeyrekte hissedeceğimizi biliyorduk.'' dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre GSYH tahmini, zincirlenmiş hacim endeksi olarak, koronavirüs salgını ve kısıtlama tedbirlerinin etkili olduğu yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı döneminde göre yüzde 9,9 azalış gösterdi.

''TÜRKİYE EKONOMİSİNİN TEMELLERİ SAĞLAM''

Açıklanan verilere ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı BErat Albayrak, şu ifadeleri kullandı:

''Dünya ekonomilerini durma noktasına getiren yüzyılın felaketi pandeminin etkilerini 2. çeyrekte hissedeceğimizi biliyorduk. Kötümser tabloların aksine GSYİH oranımız dünya ülkelerine kıyasla iyi bir sonuç verdi. Türkiye ekonomisinin temelleri sağlam, dinamikleri kuvvetli.''

''2021'E PANDEMİNİN İZLERİNİ SİLEREK GİRECEĞİZ''

''Milli ekonomi hedefleri, İstihdama dayalı üretim, Vatandaşının yanında olan bir ekonomi modeliyle yılı pozitif ayrışarak kapatacağız inşaallah. 2021’e pandeminin izlerini silerek girmekte kararlıyız. İnşaallah ‘V’ çıkışı GSYİH verilerinde de göreceğiz.''

Yorumlar
Günün Manşetleri