EKONOMİ

Bu yöntemler elektrik faturasını yüzde 50 düşürüyor

Elektrik faturalarını yarı fiyatına düşürmek mümkün! Milyonlarca abone, tasarruf kurallarına uymadıkları, yanlış tarife kullandıkları için kullanmadıkları elektriğin faturasını ödüyor. İşte elektrik faturasını düşürecek önlemler..

Bir çok insan yanlış yöntemlerle çok fazla elektrik faturası ödüyor. Bu yöntemi uygulayanlar ise faturasını yüzde 50'ye kadar düşürüyor! İşte o uygulamalar...

Kolen Enerji Genel Müdürü Kaya Uğur Karayurt, yanlış tarife kullanan, serbest tüketici statüsüne geçmeyen, enerjiyi verimli kullanacak yatırımları yapmayan ve en temel tasarruf kurallarına uymayan milyonlarca abonenin, her ay adeta kullanmadıkları elektriğin parasını ödediklerini vurguladı.

Karayurt, uygun tarife, teknolojik yatırım, düzenli bakım ve etkin tasarruf ile abonelerin elektrik harcamalarında yüzde 40-50 oranında tasarruf yapabileceklerini söyledi. Karayurt, abonelere tasarruf önerilerini, ticari ve mesken aboneleri olmak üzere iki başlıkta sıraladı. Kaya Uğur Karayurt, evlerde elektrik tasarrufu yapmanın 3 temel kuralı olduğunu belirterek, “Bunlar, eşyayı satın alırken, kullanırken ve bakım - onarımda dikkat edilmesi gereken kurallardır. Bu kurallara uyarak evlerde elektrik faturamızı yüzde 50 oranında azaltabiliriz” dedi. Karayurt, şunları söyledi:

“Dört kişilik ailenin aylık ortalama elektrik tüketimi 200 ile 250 kWh (kilovatsaat) arasındadır. Bugünün tarifesiyle 140 TL ile 180 TL arasında bir elektrik faturası demektir. Verdiğimiz tasarruf önerilerini uygulayanlar elektrik faturasını yarı yarıya azaltır.”