EKONOMİ

Bugün işaret edilerek 'Dünya küçülecek' denmişti! Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan merak edilen haberi açıkladı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Kolay İhracat Platformu'nun kurulduğunu açıkladı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, dijital ekonomiye geçiş noktasında bugüne kadar attıkları adımlara yenilerini de ilave ederek yola devam edeceklerini belirterek, "Yakın zamanda devreye gidecek Kolay İhracat Platformu, iş dünyasına çok katkı sağlayacak. Firmalarımız doğru ürün için doğru pazarlara yönlendirilecekler" dedi.

''İŞ DÜNYASINA KATKI SAĞLAYACAK''

Ticaret Bakanlığı olarak dijital ekonomiye geçiş noktasında bugüne kadar attıkları adımlara yenilerini de ilave ederek yola devam edeceklerini belirten Bakan Pekcan, şunları kaydetti:  

"Yakın zamanda devreye gidecek Kolay İhracat Platformu, iş dünyasına çok daha katkı sağlayacak. Platform, makine öğrenme algoritmasına sahip Akıllı İhracat Robotu ile farklı ücretli kaynaklardan temin ettiğimiz milyonlarca verinin analiz edilmiş halini firmalarımıza sunacağız. Bu sayede firmalarımız doğru ürün için doğru pazarlara yönlendirilecekler.

Firmalarımıza seçtikleri ürün ve önerilen ülkeyle ilgili farklı ortamlarda yer alan bilgiler; gümrük vergileri, kurallar, ihracat potansiyeli, ticaret müşavirlerimizce derlenen bilgiler, ihaleler, ithalatçı firmalar, teknik engeller ve serbest ticaret anlaşmaları gibi birçok bilgi bu platformda yer alacak.

Bunun dışında 'Buy From Turkey' isimli bir platform oluşturacağız, firmalar burada ürünlerini oluşturacakları vitrinlerde ürün ve iletişim bilgilerini yurt dışındaki potansiyel ithalatçılarla buluşturabilecekler."

Yorumlar
Günün Manşetleri