EKONOMİ

CHP ve İYİ Parti IMF yetkilileriyle gizli toplantı yaptı

6 yıldır IMF'den borç almayan Türkiye'nin muhalefet partileri CHP ve İYİ Parti'den bazı isimler, IMF yetkilileriyle gizli bir toplantı yaptı. Peki neden?.

Başkent Ankara'daki Hilton Otel'de geçtiğimiz günlerde sıcak saatler yaşandı. A Haberin'in haberine göre, CHP Sözcüsü Faik Öztrak ile İyi Partili Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz ve 2018'de IMF Türkiye Temsilciliği görevini devralan Ben Kelmanson, bir görüşme gerçekleştirdi..

Yer: Ankara Hilton Otel... Öğle saatlerinde otelin önünde bir hareketlilik yaşanıyor. Arabalar yanaşıyor, dikkat çekmemek için ayrı ayrı kapılardan otele giriliyor.

Kim mi bunlar?

Bazı muhalefet milletvekilleriyle kimi ekonomistler…

Otele ilk gelen isim CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak… Daha sonra da İyi Partili Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz'ın arabası yanaşıyor. Öztrak ve Yılmaz el sıkışarak toplantının yapılacağı Hilton Otel'e giriyorlar. Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Refet Gürkaynak da toplantıya katılanlar arasında... Kendilerini içeride Ağustos 2018'de IMF Türkiye Temsilciliği görevini devralan Ben Kelmanson karşılıyor ve özel toplantı odasına alıyor.

HEYETİN PROGRAMINDA TOPLANTI YOK

IMF, kuruluş anlaşmasına göre her üye ülkenin ekonomik gelişmelerini "4. Madde Konsültasyon Çalışması" çerçevesinde yılda bir kez gözden geçiriyor. 4. Madde görüşmeleri mutat ziyaretler… Ziyaretler sırasında fon uzmanları, kamu kuruluşlarının dışında iş dünyası, sendikalar, sivil toplum kuruluşlarıyla da bir araya geliyorlar. Üyelerin ödemeler dengesi gelişmeleri, sermaye hareketlerinin düzeyi, dış finansman kaynaklarının yeterliliği, uluslararası sermaye piyasalarına erişim olanakları, rezerv düzeyi gibi pek çok konu ele alınıyor. Görüşmelerin sonunda ekonominin durumunu etraflıca değerlendiren bir uzman raporu hazırlanıyor.

IMF heyetinin 4. Madde görüşmeleri kapsamındaki programı önceden Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bildiriliyor. Fakat ne hikmetse Hilton Oteli'nde gerçekleşen bu buluşma, heyetin programında yok! Üstelik buluşmaya muhalefet partilerinden iki kritik isim çağrılıyor. CHP'nin ekonomist sözcüsü Faik Öztrak ile eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz.

ALGI OPERASYONU MU?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, İyi Partili Durmuş Yılmaz ve Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Refet Gürkaynak'ın IMF'yle kapalı kapılar ardında gerçekleştirdiği görüşmede, Türkiye ekonomisi aleyhine algı operasyonu yaptığı iddia ediliyor.

Yorumlar
Günün Manşetleri