EKONOMİ

Daron Acemoğlu'ndan kara propaganda! Türkiye'nin IMF'ye ihtiyacı var

Massachusetts Institute of Technology Öğretim Üyesi Prof. Daron Acemoğlu koronavirüs salgını üzerinden Türkiye'yi hedef aldı.

Massachusetts Institute of Technology Öğretim Üyesi Prof. Daron Acemoğlu, koronavirüs pandemisi nedeniyle yaşanan resesyonun hafif bir resesyon olmadığını ifade etti, Acemoğlu Türkiye’nin bu süreçte uluslararası kuruluşlarla çalışması gerektiği önerisinde bulundu

Prof. Daron Acemoğlu Bloomberg HT'ye yaptığı açıklamada, çok fazla bilinmeyen olduğunu ve bu yaşananın 'hafif' bir resesyon olmadığını söyledi. Acemoğlu "Şirketlerin batması, birçok insanın iş dünyasından kopması, talebin çok düşmesi tabii ki olan şeyler ve olmaya devam edecek. Bunu doğru politikalarla en hafif şekilde atlatmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE YETERİNCE ÖNLEM ALMADI"

Türkiye'nin uluslararası kuruluşlarla çalışması gerektiğini belirten Acemoğlu "Türkiye'nin yeterince önlem aldığını düşünmüyorum, önce virüsün etkisini durdurmak lazım, eğriyi düzleştirmek lazım, aynı zamanda ekonomiyi de kuvvetlendirmek lazım, bunun için Türkiye'nin bence uluslararası koordinasyona ihtiyacı var. IMF ya da dışarıdan gelen bir sistemin getirdiği güvene ihtiyacı var. Kaynaklar kısıtlı olduğu için bu tek başına yapılacak birşey değil" şeklinde konuştu. 

Yorumlar 20 Yorum
Günün Manşetleri