EKONOMİ

Dolar sıkıştı! Analistlerden dolar yorumu

Dolar bir süredir belli bir seviyede gidip geliyor. Peki dolar çıkar mı düşer mi? Piyasaların kapanış günü olan 6 Aralık cuma dolar/TL 5.7493 TL'den işlem görüyor. Analistler kurdaki oynaklığın son 2-3 ayın en düşük seviyesine geldiğini belirtiyor.

Dolar/TL bir süredir sıkıştığı dar banttaki seyrini sürdürürken, benzer para birimlerinden dün negatif ayrışan TL'deki bu hareketin petrol fiyatlarındaki yükselişten kaynaklandığı belirtildi. OPEC'in petrol arzı kısmaya başlaması ve brent petrol fiyatının 64 dolara gelmesiyle dolar/TL 5.76 üzerini gördü. 

DOLARDA SON DURUM

dolar

5.76 üzerine çıkarak negatif ayrıştı

Dolar kuru bir süredir 5.75 etrafındaki yatay seyrine devam ederken dün petrol kaynaklı gelişmelerle dolar/TL 5.76 üzerine çıkarak negatif ayrıştı.

OPEC ve birlikte hareket eden ülkeler (OPEC+),Rusya'nın öncülüğünde ham petrol fiyatlarını yükseltmek ve arz fazlasını engellemek için son on yılın en büyük petrol arz kısıntısını yapma konusunda anlaşmaya yaklaştılar.

Analistler kurdaki oynaklığın son 2-3 ayın en düşük seviyesine geldiğini belirtiyor.

Suudi Arabistan ve Rusya'nın enerji bakanlarının da bulunduğu bakanlar toplantısında, hali hazırda günde 1.2 milyon varil olan petrol arz kısıntısının 500,000 varil daha artırılması yönünde tavsiye kararına varıldı. Petrol arz kısıntısı 1.7 milyon varile yükseltilirse, küresel petrol arzının yüzde 1.7'si piyasadan çekilmiş olacak.

Yorumlar
Günün Manşetleri