EKONOMİ

Ekonomiyi eleştirenler hapse mi girecek?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmada bazı ekonomistleri eleştirerek, piyasalarla ilgili felaket tellallığı yapan bu isimlere sert sözlerle yüklendi.

Bakan Albayrak konuşmasından "İsminin başında ekonomist, profesör vs. yazan ama bu ülkeye zarar vermeye çalışan, hangi tabloları çizerek milleti korkutmaya, Türkiye aleyhinde bir algı oluşturmaya çalışan bu kişilerin terör eylemlerinde gördüğümüz ekipten farkı yok" ifadelerini kullandı.

Albayrak'ın bu açıklamaları üzerine, özellikle sosyal medyada çok farklı yorumlar yapıldı.

"Ekonomiyi eleştirenlerin hapis cezası" alacağına ilişkin abartılı yorumlar kulaktan kulağa yayılmaya ve bazı gazeteciler tarafından da dile getirilmeye başlandı.

HAPİS İDDİASINA TEPKİ

Bu söylentileri köşesine taşıyan Yeni Şafak yazarı Ali Saydam ise "Tezviratın böylesi" başlıklı yazısında konunun perde arkasına değindi.

"Ekonomiyi eleştirenlerin hapse atılması" gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirten Saydam, "Bugüne kadar Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın hem şahsına hem de Bakanlık uygulamalarına yönelik yapılmadık eleştiri kalmadı. Bu sebeptense bir kişi bile hapse atılmış değil" diye yazdı.

Ali Saydam şu ifadeleri kullandı;

"Uzun yıllarda yürürlükte olan Yasa’yla engellenmek istenen aslında, manipülasyon üzerinden menfaat sağlayan dolandırıcılık faaliyetleridir. İddia edildiği gibi hükümetin ekonomi faaliyetlerini eleştirenler değil."

Yorumlar
Günün Manşetleri