EKONOMİ

Elektrik faturası tarihe karışacak

"Bir ev düşünün 2030'da, çatısında güneş panelleri var. Bu paneller gün ışığıyla yaşayan bir enerji. Evin her türlü elektrik ihtiyacı buradan karşılanacak."

2'nci Türkiye 2023 Zirvesi'nin ilk panelinde "Geleceğin Şehirleri" tartışıldı. ATV Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı moderatörlüğünde gerçekleşen panelde gelecek stratejileri paylaşıldı.

Bakan Yardımcısı Birpınar, gelecekte evlerin artık enerji üretebilen sistemlerle donatılacağını belirtti. Bu yeni sistemle faturaların ödenmeyeceğini söyleyen Bakan Yardımcısı Birpınar şöyle konuştu: "Bir ev düşünün 2030'da, çatısında güneş panelleri var. Bu paneller gün ışığıyla yaşayan bir enerji. Evin her türlü elektrik ihtiyacı buradan karşılanacak. Bu üretildiği zaman evde elektrik faturası ödenmeyecek, doğalgaz faturası ödenmeyecek, elektrik doğalgaz hatları gelecekte yok.

Geleceğin şehirlerinde petrol ofisleri yok. Bütün markalar elektrikli araçlar yaptı, aynı enerjiyle insanlar araçlarını da şarj edecekler. Bütün petrol ofisleri ve fosil yakıtlarının olmadığı bir dünya olacak. Bu çok uzak değil. Bu yenilenebilir enerji sorununu çözecek."

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri