EKONOMİ

Erdoğan ile Trump'ın önünde duran uçak maketinin sırrı ne?

ABD Başkanı Trump ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ortak basın açıklaması yaptığı ortamdaki sehpanın üzerinde duran uçak maketinin ayrıntısı çok önemli...

Beyaz Saray'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen Trump, ikili görüşme öncesinde Oval Ofis'te gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Türkiye ile ABD'nin ticaret hacmini genişletmeye çalıştıklarını da vurgulayan Trump, "Türkiye ile ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarabileceğimizi düşünüyoruz. Şu andaki ticaret hacmimiz 20 milyar dolar ama bu rakam kolaylıkla 100 milyar dolar olabilir." dedi. 

Erdoğan ile Trump'ın açıklama yaptığı salondaki büyük sehpanın üzerinde o sırada devasa büyüklükte bir Boing uçağı duruyordu.

Trump'ın "Ticaret hacmimizi 100 milyar dolara çıkarabiliriz" dediği ortamdaki sehpa üzerinde duran uçak makeninin sırrını Erdoğan bir süre önce açıklamıştı.

Erdoğan, Amerikan yaptırımlarının gündeme geldiği dönemde, "Siz bize yaptırım uygularsanız biz de almayı düşündüğümüz 100 Boing uçağın siparişini geri çekeriz" demişti. 

Uzmanlar bu uçakların bir tanesinin fiyatını 442 milyon, 100 tanesinin fiyatını 44 milyar dolar olarak hesap ediyor. Trump'ın uçak maketi üzerinden verdiği mesaj sonrası "Ticaret hacminin 100 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz" diyerek kendisini Türkiye'ye yaptırım konusunda zorlayan Temsilciler Meclisi'ni köşeye sıkıştırmaya çalıştığı belirtiliyor. 


Yorumlar
Günün Manşetleri