EKONOMİ

Erdoğan-Putin görüşmesi sonrası dolarda son durum

Ekonomi piyasalarında gözler Erdoğan-Putin görüşmesine odaklandı. Dolar güne başladığı seviyeden daha aşağıdan işlem görürken, Türkiye-ABD arasında yapılan anlaşmada belirtilen 5 günlük sürenin bitmesinin ardından neler olacağı merakla bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Başkanı Vladimir Putin arasında bugün yapılan görüşme öncesinde dolar güne dolar 5,84'ün üzerinden başladı.

Ekonomi piyasalarının dört gözle sonucunu beklediği olaylardan biri Erdoğan-Putin görüşmesiyken diğeri ise ABD ile Türkiye arasında varılan mutabakat sonrasında gece saatlerinde bitecek olan 5 günlük süre bulunuyor.

GÜNE BAŞLADIĞI SEVİYEDEN AŞAĞI DÜŞTÜ

Gün içerisinde inişli çıkışlı bir grafik sergileyen dolar, görüşmenin sona erdiği şu dakikalarda güne başladığı seviyenin biraz altından 5,81 bandında seyir görüyor.

EKONOMİ PİYASALARI NASIL BİR GÜNE UYANACAK?

Ekonomi piyasalarında artık gözler Amerika-Türkiye ilişkilerinde birinci seviyede duran Suriye meselesine odaklanmış durumda. Anlaşma çerçevesinde teröristlerin çekilmesi için belirlenen 5 günlük süre bugün 22.00 itibariyle sona eriyor.

Piyasalarda Türkiye'nin atacağı adımlar ve ABD'nin takınacağı tutumun dolarda yukarı ve aşağı yönlü büyük etken olacağı kanaati hakim.

Yorumlar
Günün Manşetleri