EKONOMİ

Erdoğan'dan çay üreticisinin yüzünü güldürecek haber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çay üreticisinin yüzünü güldürecek müjdeyi duyurdu.

Mayıs ayı işsizlik sigortası ödemelerini de öne çektik diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Salgın kapsamında hazırladığımız sosyal destek programının ilk iki fazında biner lira nakit desteği verdik. İşsiz kalan vatandaşlarımıza yönelik üçüncü faz nakit desteği ödemeler başladı. Bu kapsamda 900 bin kişiyi buldu. Sadece Ramazan ayı yardımları için sosyal yardımlaşma vakıflarımıza yarım milyar lirayı aktardık." şeklinde konuştu.

ÇAYA 13 KURUŞLUK DESTEK

Kabine toplantısının ardından açıklamalarına çay üreticileri üzerinden devam eden Erdoğan, "Geçtiğimiz yıl ÇAY-KUR yaş çay alımını 2 lira 90 kuruştan yapmış, destekleme fiyatıyla bu rakam 3 lira 3 kuruşa yükselmişti. 751 bin ton çay karşılığı 2,2 milyar ödeme yapılmıştı. Yaş çay alım fiyatı 3 lira 27 kuruş olarak belirlenmiştir. Bu rakam 13 kuruşluk desteklenecektir." dedi.

Çay toplayıcılarına özel izin verileceğinin belirten Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: Çay hasadı amacıyla bahçelerine gidecek müstahsiller için e-devlet sisteminde özel bir izin talep bölümü açacaktır. 19 Mayıs gecesi sokağa kısıtlamasının sona ermesinden sonra bu vatandaşlarımız gereken izni alarak çıkabilecektir. Hasatla beraber yaş çay alımları başlayacaktır.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri