EKONOMİ

Erdoğan'dan ekonomiye ilişkin önemli açıklama! Yatırımcımızı faize yedirmeyeceğiz

TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'nda önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yatırımcımızı yüksek faize yerdirmememiz gerekiyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'nda önemli açıklamalar yaptı...

Erdoğan'ın açıklamalarından ekonomiye dair ön plana çıkan başlıklar şu şekilde:

Her husus gibi ekonomi, sanayi, ticaret gönül işidir. Biz kendisi de esnaflıktan gelen bir siyasetçi olarak esnafımızla, sanatkarımızla bir arada olduk. TOBB Genel Kurulları ve şuralarına katılmaya önem verdik. Yerli otomobil için babayiğit arandığında sizler talip oldunuz.

KRİTİK FAİZ UYARISI

Yüksek faiz sebebiyle üretimin, ticaretin, istihdamın temsilcisi olarak sizler sahada yaşananların tercümanı olarak karar vericilere yol gösteriyorsunuz. Zira yüksek faizin nelere mal olduğu ortada.

Yüksek faizle bizler gerçek anlamda yatırım yapabilir miyiz? Sizler bu işin içindesiniz. İstihdam üretebilir misiniz? Mümkün değil. Üretim yapabilir misiniz? Mümkün değil. İhracata yönelik adım atabilir miyiz? O da mümkün değil.

Bizim bu noktada dikkatli olmamız lazım ve yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz gerekiyor. 

(Faiz sonrası) Bunun için ekonomiyle ilgili her konuda onların temsilcileriyle olan konularda iştişareye önem veriyoruz. Sizlerle oluşturduğumuz ortak akıldan faydalanıyoruz.

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri