EKONOMİ

Faiz kararı inşaat sektörüne ilaç oldu

Merkez bankasının peş peşe aldığı faiz indirim kararlarından sonra gözler uzun süredir durgunluk yaşayan inşaat sektörüne çevrildi.

Merkez bankasının faiz kararından sonra başta devlet bankaları olmak üzere tüm bankalar kredi faizlerinde indirim kararı aldı. İnşaat sektörü bankaların faiz kararına olumlu yanıt verdi.

TUİK verilerine göre satışlar %5,1 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu son yaptığı araştırmasında 2019 Ağustos ayında ülke genelinde yapılan satışların, bir önceki yılın aynı döneminde yapılan satışlara oranla %5,1’lik artışla 110,538 olduğunu duyurdu.

Aslan payı İstanbul’un

TUİK’in yaptığı açıklamada ‘’ İstanbul 15 881 konut satışı ve %14,4 ile en yüksek paya  sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul'u, 10 707 konut satışı ve %9,7 pay ile Ankara, 6 025 konut satışı ve %5,5 pay ile İzmir izledi. Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 18 konut ile Hakkari, 28 konut ile Ardahan ve 59 konut ile Şırnak oldu.’’ ifadelerine yer verildi.

Temmuz ayında toplam rakam 875 bin 64

TUİK verilerini değerlendiren Endeksa.com Pazarlama ve Satış Grubu Başkanı Aylin Daylan "Bu adetle konut satışları Temmuz ayına göre yüzde 8, geçen senenin Ağustos ayına göre ise yüzde 5 artış göstermiş oldu. Ağustos ayı sonu itibariyle 2019 yılı başından beri Türkiye genelinde 875 bin 64 adet konut satışı gerçekleşmiş oldu" dedi.

İlk sırada Irak var

Türkiye’den en çok konut alan yabancılar sıralamasında başı Irak vatandaşları çekiyor. Irak vatandşalarını sırasıyla İran, Rusya Federasyonu, Kuveyt, Almanya, Suudi Arabistan ve Afganistan vatandaşları takip ediyor.

Yorumlar
Günün Manşetleri