EKONOMİ

Faizlerdeki düşüş devam edecek mi?

Merkez Bankası son verdiği kararla 25 Temmuz'dan itibaren başladığı faiz indirimine devam etti. Faizler 250 baz puanlık düşüşle 14 seviyesine indi. Peki faizlerdeki düşüş kredilere yansıyacak mı? Bir sonraki faiz kararı ne olacak?

Merkez Bankası ekonomide yaşanan olumlu gelişmeleri real rakamlara yansıtmaya devam ediyor. Aylar sonra ilk faiz düşürme kararını 25 Temmuz'da alan Merkez Bankası dün açıkladığı Ekim ayı faiz kararında politikasında değişikliğe gitmeyerek yine indirim kararı aldı.

250 baz puanlık bir indirime giden Merkez Bankası, piyasaların beklentisinden biraz daha yüksek bir seviyede indirim yaptı.

Faiz 16,50'den 14,00'a düştü.

FAİZ KARARI SONRASI DOLAR NE OLDU?

Her faiz kararından önce faiz düşerse dolar zıplar algısı yapmaya çalışanlar yine başarılı olamadı. Faiz kararının düşüşüyle birlikte dolarda hafif aşağı yönlü eğilim başladı.

Dolar dünkü seviyesinin de altına düşerek 5,76 liradan değer görmeye başladı.

FAİZ İNDİRİMİ DEVAM EDECEK Mİ?

Uzmanlar ekonomik göstergelerin ışığında Merkez Bankası'nın politikalarında herhangi bir değişikliğe gitmeyeceği şeklinde yorum yapıyor. Öte yandan faiz indirim kararlarının hızla bankaların kredi oranlarına da yansıması bekleniyor.

Yorumlar
Günün Manşetleri