EKONOMİ

Fitch'den şaşırtan Türkiye açıklaması

Her fırsatta Türkiye ekonomisini karalamaya çalışan Fitch'in EMEA Ülke Notları Grubu Direktörü Ed Parker Türkiye hakkında şaşırtıcı bir açıklama yaptı.

Olur olmaz zamanlarda Türkiye'nin kredi notunu eksiye çekerek yabancı yatırımcıyı sürekli tedirgin etmeyi amaçlayan Fitch kredi derecelendirme kuruluşu kendinden beklenmedik bir açıklama yaptı.

2020 YILINDA BÜYÜME TAHMİNİ

Türkiye ekonomisinin dengelenme sürecine girdiğini ifade eden Parker 2020 yılının sonunda Türkiye'de yüzde 3 civarında bir büyüme beklediklerini söyledi.

ENFLASYON

Türkiye'den gelen son rakamların enflasyonda da olumlu etki göstereceğini belirten Parker “Enflasyonun da gelecek yıl sonunda yüzde 12 civarında olmasını bekliyoruz” dedi.

SON 18 AYDA...

Türkiye ekonomisinde son 18 ayda büyük bir gelişme sağlandığını ifade eden Parken, enflasyonun tek haneye düşmesini ve cari dengenin fazla verdiğini örnek göstererek ekonominin tekrar büyümeye geçtiğini söyledi.

RAKAMLAR GERÇEK DEĞİL DİYENLER VARDI

Her fırsatta Türk ekonomisini kötülemeye çalışan Fitch'ten gelen son açıklama Türkiye'de duyurulan enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını söyleyen bazı ekonomist ve siyasetçilere de adeta cevap oldu.

EKONOMİDE GÜÇLÜ İLERLEME KAYDEDİLDİ

Parker sözlerinin devamında ''Sermaye akışları da durmadı. Ekonomide güçlü bir ilerleme kaydedildi. Ancak YEP hedeflerine hiçbir zaman yaklaşılamadı” dedi.

TÜRKİYE'NİN GÜÇLÜ VE ZAYIF YÖNLERİ

Türkiye ekonomisinin güçlü ve zayıf yanlarını analiz eden Parker, Türkiye'nin güçlü yanlarının kamu borcunun düşük olması, özel sektörün canlılığı ve yüksek büyüme potansiyelinin güçlü tarafları olduğunu belirtirken, bunun yanı sıra yüksek ve sabit olmayan enflasyonun, makro ekonomik dengesizliklerin ve politik oynaklığın ekonominin zayıf tarafları olduğunu söyledi.

Yorumlar
Günün Manşetleri