EKONOMİ

Kılıçdaroğlu dolar kuru için yorum yaptı: Devalüasyon yaşıyoruz

Dolar 7 Mayıs tarihi itibariyle yani bugün rekor kırdı. Dolar kuru 7,24'e kadar yükseldi, Euro ise 7,81'e kadar çıktı. Döviz kurlarında yaşanan dalgalanmaları değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu ise devalüasyon yaşandığını söyledi

Dünya ekonomisinde yaşanan olumsuzluklar, Türkiye'yi de büyük ölçüde etkiledi. Türk Lirası, dolar ve euro karşısında hızla değer kaybetti.

DOLAR / EURO / ALTIN

Dolar, 7,24'e kadar yükseldi. Euro ise 7,81'e kadar çıktı. Yükseliş altın fiyatlarını da atağa geçirdi. Altının gramı 395 liraya kadar yükseldi.

Döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalara ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ilk yorum geldi. CHP Lideri, "Devalüasyon yaşıyoruz." dedi.

LONDRA'DAKİ NEDEN DOLARA OPERASYON YAPMIYOR DA TL'YE YAPIYOR

Kemal Kılıçdaroğlu, "Eğer Türk Lirası güven veren bir para değilse, o zaman doğal olarak dolara ve altına yatırırlar. Ekonomi iyiyse, ekonomi vatandaşa güven veriyorsa, ihracatı artırabiliyorsanız o zaman TL'ye olan güven artar. TL'ye yönelik Londra'da operasyon yapılıyor deniyor. Londra'da oturanlar niye dolara operasyon yapmıyorlar da TL'ye yapıyorlar. Bunu düşünmek lazım. TL neden bu hale geldi?" ifadelerini kullandı

Yorumlar 7 Yorum
Günün Manşetleri