EKONOMİ

Kitle fonlaması Türkiye’de de uygulamaya giriyor

Girişimlerin sermaye toplamasını kolaylaştırmayı amaçlayan Paya Dayalı Kirle Fonlaması Tebliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Dünyada yaygınlaşan kitle fonlaması Türkiye’de de uygulamaya giriyor. 2017 yılında yasal düzenlemesi yapılarak kurulumuzun yetkilendirildiği kitle fonlamasına ilişkin hazırlanan Tebliğ 3 Ekim 2019 tarihli ve 30907 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe alındı.

SPK'nın yetkilendirildiği kitle fonlamasına ilişkin hazırlanan tebliğ ile başlangıç aşamasındaki girişimler sermaye ihtiyacını gidermek için halktan para toplayabilecek, böylece girişimciler, kitle fonlaması sayesinde ihtiyaç duydukları maliyetsiz finansmana erişebilecek.

Kitle Fonlaması Derneği Başkanı Hulusi Berik  konuya ilişkin "yeni nesil fonlama aracı dediğimiz kitle fonlaması platformları teknolojinin hayatımıza girmesiyle var olabildi. Birçok iş fikri olan kişiler aile ve arkadaşlarından fon toplamaya çalışıyordu..Bu fonu toplayabilen kişiler şirket kurup hayata geçirebiliyorlardı...

Teknoloji sayesinde artık bu kişiler şirketleri olmasa veya 5 yıldan genç olan şirketler kitle fonlaması platformuna başvurarak platformlarda yayın hakkı elde edecekler. Bu sayede birçok yatırımcı da platformlarda yayınlanan bu şirketleri inceleyerek iş fikirlerini beğenmesi halinde bunlara yatırım yapabilecek." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Günün Manşetleri