EKONOMİ

Maduro’dan Türk ihracatçısına tam destek

Venezula Devlet Başkanı Nikolas Maduro başta olmak üzere önemli isimlerle bir araya gelen ASHİB sektörel gıda ticaret heyeti, 200’ü aşkın firmayla ihracat anlaşmaları imzaladı.

Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (ASHİB), Venezuela ve Kolombiya üzerinden Güney Amerika pazarına hızlı giriş yaptı.

ASHİB Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, “Latin Amerika ülkelerine ihracatta önümüzdeki 5 yılda 2 milyar dolarlık hedef koyduk. Bu hedefe ulaşma konusunda devletimizin yol açıcı desteklerini bekliyoruz” dedi.

ASHİB Başkanı Ali Can Yamanyılmaz’ın öncülüğünde 11 firmadan 18 ihracatçının katılımıyla oluşturulan sektörel gıda ticaret heyeti, Venezuela ve Kolombiya’da Venezuela Devlet Başkanı Nikolas Maduro başta olmak üzere üst düzeyde verimli görüşmeler gerçekleştirdi. ASHİB heyeti, Venezuela ve Kolombiya’da 200’ü aşkın firmayla makarna, bakliyat, un, pirinç, peynir, konserve, meyve suları, zeytin, zeytinyağı, ayçiçek yağı, elma, nar, çikolata, şekerleme, sos, bisküvi gibi ürünlerde önemli ihracat anlaşmaları imzaladı.




Yorumlar
Günün Manşetleri